Отидете към основна версия

4 165 123

Руските въоръжени сили заявиха, че успешно атакуват фронтовата линия в Украйна

  • украйна-
  • фронтова-
  • линия-
  • харков-
  • херсон

Простираща се от Херсон на юг до Харков на североизток

Източник: БГНЕС

Руските въоръжени сили заявиха днес, че са нанесли значителни загуби на украинските военни по време на артилерийски боеве на фронтовата линия, простираща се от Херсон на юг до Харков на североизток, предаде ДПА.

Така например около 60 украински войници "са били ликвидирани" в сражения около Донецк в Източна Украйна, съобщи държавната информационна агенция ТАСС, като се позова на министерството на отбраната в Москва. В съседната Луганска област около 30 украински войници са били убити при артилерийска атака, съобщи още министерството.

Киев засега не е коментирал тези твърдения, а съобщенията и от двете страни за хода на сраженията често е невъзможно да бъдат потвърдени от независими източници, отбелязва ДПА.

По-рано руската служба за вътрешна сигурност ФСС съобщи, че четирима украински диверсанти са били убити на руско-украинската граница в Брянска област. Твърди се, че те са пренасяли самоделни взривни устройства, чуждестранни оръжия и боеприпаси, както и комуникационно и навигационно оборудване, за да извършват терористични атаки на руска територия, предаде БТА.

Украинските медии съобщиха, че мъжете са изпълнявали военните си задължения като част от борбата срещу руската инвазия.

Войник от украинските въоръжени сили потвърди смъртта на другарите си в "Телеграм", където бяха публикувани и техните имена и снимки. Той обаче смята, че мъжете са били убити от взрив на мина. По данни на ФСС те са загинали в неделя.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 55 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: