Отидете към основна версия

484 0

Мъск отрече слуховете, че продава част от „Twitter“

  • туитър-
  • илон мъск-
  • компания-
  • слоухове-
  • информация

Според информацията, милиардерът е искал така да финансира част от дълговете на компанията

Източник: БГНЕС

Илон Мъск отрече слуховете, че търси инвеститори, които да купят част от „Туитър“ ("Twitter"). Според информацията, милиардерът е искал така да финансира част от дълговете на компанията, съобщава The Wall Street Journal.

Източници на изданието отбелязват, че „Туитър“ има дългове на стойност 13 млрд. долара. Мъск е обмислял да продаде дялове на стойност 3 млрд. долара, пише vesti.bg.

Източниците казват още, че са били водени преговори още през декември миналата година за подобен ход. Данните идват и на фона на критики, че обещаните инвеститори и големи промени в "Twitter" от финансова гледна точка не се случват.

Едно от предложенията на Мъск е било към нови и вече участващи инвеститор в сделката, да купят още дял на същата цена като първоначалната. Целта е била да се генерират достатъчно средства да се платят дълговете с най-високи лихви.

Острите критики по адрес на Мъск в няколко други издания привлякоха вниманието на милиардера към темата. Мъск, който се е прекръстил на "г-н. Туит" в "Twitter", заяви, че "корпоративните медийни марионетки имат своите заповеди да пишат срещу мен, но статиите им са болезнено скучни. Да ги четеш е като упойваща стрела в гърлото", заявява Мъск в "Twitter".

Попитан дали е вярно, че е търсил 3 млрд. долара чрез продаване на дял от „Туитър“, Мъск отговаря кратко: "Не".

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Свързани новини