Отидете към основна версия

1 069 30

Гешев: Националната молитвена закуска създава приятелства в интерес на семейството на демократичните държави

  • иван гешев-
  • национална молитвена закуска-
  • приятелства-
  • семейство-
  • демократични държави

Главният прокурор имаше среща и с бившия външен министър на Сърбия Вук Драшкович, който бе сред участниците в Националната молитвена закуска във Вашингтон

Снимка: ПРБ

Във Фейсбук профила на българската прокуратура бяха публикувани снимки на главния прокурор Иван Гешев от 71-та Национална молитвена закуска във Вашингтон. Снимките са придружени от следния коментар на обвинител №1: „Националната молитвена закуска създава приятелства в интерес на семейството на демократичните държави“, съобщават от БНТ.

От кадрите се вижда ,че президентът на Украйна Володимир Зеленски е отправил видеообръщение към участниците в 71-та Национална молитвена закуска във Вашингтон. Реч пред аудиторията е държал кралят на Йордания Абдула Втори, както и неговата съпруга кралица Рания. На Националната молитвена закуска изказване е направил и Билавал Бхуто Зардари, външен министър на Пакистан и син на Беназир Бхуто, първата жена лидер на мюсюлманска държава в съвременната история, загинала при атентат през 2007 г.

В рамките на молитвената закуска, главният прокурор е разговарял с Пийт Сешънс, член на Конгреса на САЩ, съобщават от novini.bg.
Гешев е провел разговор и с Джим Слатъри, конгресмен от Демократическата партия в периода 1983 - 1995 г.

Главният прокурор е имал и лична среща с Робърт Адерхолт, член на Камарата на представителите.

Иван Гешев е споделил и кадър с бившия външен министър на Сърбия Вук Драшкович, който бе сред участниците в Националната молитвена закуска във Вашингтон.

Главният прокурор Иван Гешев е успял да проведе разговор с Ахмет Шала, университетски преподавател, бивш министър на икономиката и на финансите на Косово.

Главният прокурор е разговарял и с Месли Красничи, председател на Демократическата партия на Косово.

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 12 гласа.

Свързани новини