Отидете към основна версия

52 663 19

Журналистка се съблече по време на интервю

  • канада-
  • гола до кръста-
  • журналист

Темата дали жените имат право да ходят голи до кръста провокирала журналистката

Канадска журналистка скандализира обществеността като се съблече по време на интервю   с кмета на град Келоуна, Британска Колумбия. С този си акт тя защитила позицията си свързана с Международниия ден „Без горнище“, пише „Хъфингтън поуст“.

Лори Уелбърн, която е водеща на радиошоу и автор на седмична рубрика във вестник "Прованс", искала да получи отговор от кмета Уолтър Грей „могат ли жените да се появяват с голи гърди на обществени места“.

След като защитила правото на жената да се събличат, Уелбърн помолила Грей да държи микрофона и разкопчала блузата си, която в последствие свалила.

Кметът опитал да запази спокойствие и да продължи разговора. Той едва промълвил: "Какво правите?", а журналистката му отвърнала: "Наистина горещо тук".

Грей заявил, че не е незаконно жените да са голи до кръста в града. "Аз не предлагам да правите това, но не мисля, че е някакво престъпление или дори нарушение на някой подзаконов нормативен акт", поясни той.

На въпроса защо не би било уместно, той обяснил, че причината вероятно е, че това може да разсее доста хора. Уелбърн отговори, че за нея ушите са привлекателни и попита Грей дали ще покрие своите  уши.

Международният ден „Без горнище“ подкрепя жените да имат същото право да ходят голи до кръста, както мъжете. Той е тази неделя, така че всяка жена, която се чувства дискриминирана от факта, че мъжете могат безпроблемно да се разхождат голи по улиците, а те не могат да се съблекат. Това несъмнено ще зарадва много индивиди от срещуположния пол.
 

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: