Отидете към основна версия

875 21

Първите украински войници завършиха обучението си за управление на Leopard в Испания

  • украйна-
  • обучение-
  • леопард-
  • войници-
  • управление

В продължение на четири седмици те получиха технически и тактически инструкции за формиране на оперативни звена и изпълнение на задачи по поддръжката

Източник: БГНЕС

Първата група украински военни е завършила обучението си по управление на танкове Leopard в Испания, предава информационната агенция EFE, като се позовава на информация от Министерството на отбраната на кралството.

"Тази седмица 10 украински военни екипажа завършват обучение в Сарагоса за управление на Leopard 2 A4“, се казва в публикация на министерството в Twitter. "В продължение на четири седмици те получиха технически и тактически инструкции за формиране на оперативни звена и изпълнение на задачи по поддръжката“, става ясно от разпространеното съобщение.

Според агенцията са обучени 55 войници, включително 15 техници.

По-рано премиерът на Испания Педро Санчес отбеляза, че властите на кралството са предоставили военна подкрепа на Украйна в размер на над 300 млн. евро. Мадрид също планира да прехвърли до 10 танка Leopard в Киев и обучава украински военни в страната.

След няколкоседмичен курс украинските войници, изпратени в Германия за обучение за работа с танка Leopard, са напът да завършат курса си, съобщи в понеделник националният ежедневник Die Zeit.

По думите на бригаден генерал Бьорн Шулц, командващ училището за танкови войски в Мюнстер, Долна Саксония, обучението е позволило на украинските войници да усвоят тънкостите за експлоатация и водене на военни действия с модерната оръжейна система германско производство.

Германия ще достави на Украйна 18 танка Leopard. Според експерти Leopard 2 превъзхожда ясно руските бронирани войски в бойни действия. Украинските войници трябва да се върнат у дома с танковете в рамките на текущия месец, предаде "Фокус".

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 21 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: