Отидете към основна версия

1 230 12

Тръмп призова републиканците в Конгреса да намалят финансирането на министерството на правосъдието и ФБР

  • тръмп-
  • сащ-
  • републиканци-
  • конгрес-
  • финансиране-
  • фбр

След като пледира невинен в Ню Йорк по 34 обвинения във фалшифициране на документи

Източник: БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп призова днес колегите си републиканци в Конгреса да намалят финансирането на министерството на правосъдието и ФБР, ден след като пледира невинен в Ню Йорк по 34 обвинения във фалшифициране на документи, съобщи Ройтерс.

Тръмп, който се опитва да се върне на президентския пост през 2024 г., се прицели във федералните правоприлагащи органи, въпреки че историческите наказателни обвинения срещу него - първите, повдигнати срещу бивш или действащ американски президент, бяха повдигнати не от федералната съдебна власт, а от окръжния прокурор на Манхатън, предаде БТА.

"Републиканците в Конгреса трябва да намалят финансирането на министерството на правосъдието и на ФБР, докато не се вразумят", написа Тръмп в своята социална мрежа.

Ако предложението на Тръмп бъде прието, това ще бъде остър завой за републиканците, които в миналото са подкрепяли стабилното финансиране на правоприлагащите органи и неведнъж са критикували предложенията на леви политици през последните години за намаляване на средствата за местните полицейски управления, отбелязва Ройтерс.

ФБР, част от министерството на правосъдието, е федералната агенция за вътрешно разузнаване и сигурност на САЩ. Самият Тръмп назначи сегашния директор на ФБР Кристофър Рей, след като през 2017 г. уволни предишния му ръководител Джеймс Коми, припомня агенцията.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.

Свързани новини