Отидете към основна версия

1 459 15

Арменските власти арестуваха руски гражданин за дезертьорство

  • армения-
  • власти-
  • дезертьорство-
  • руски-
  • гражданин

Те са предали информация за ареста на Русия и арменската прокуратура

Източник: Shutterstock

Арменската полиция съобщава за ареста на руски гражданин, издирван по подозрение за дезертьорство, съобщава руската служба на Би Би Си.

В доклада, публикуван на официалния сайт на полицията, се казва, че 23-годишният Юри Т. е открит и арестуван на улица в Ереван.

Арменските власти са предали информация за ареста на Русия и арменската прокуратура, се казва в доклада.

След началото на пълномащабната руска инвазия в Украйна и мобилизацията, десетки хиляди руски граждани пристигнаха в Армения.

В средата на месец март тази година арменският министър на икономиката Ваган Керобян заяви пред руския вестник "Ведомости', че около 110 000 души са се преместили от Русия в Армения през 2022 г.

Някои от тях се противопоставят на действията на руските власти срещу Украйна, а мнозина се опитаха да се скрият от мобилизацията.

Припомняме, че Армения е съюзник на Русия в рамките на Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКБ), а в Армения има голяма руска военна база. Въпреки, че когато дойде на власт през 2018 година, се смяташе, че премиерът Никол Пашинян ще следва прозападна политика, той запази близките отношения на страната си с Русия, въпреки че в известна степен се дистанцира от Москва и не подкрепя руската агресия в Украйна, пише news.bg.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 11 гласа.

Свързани новини