9 Април, 2023 14:47 1 458 15

Арменските власти арестуваха руски гражданин за дезертьорство

  • армения-
  • власти-
  • дезертьорство-
  • руски-
  • гражданин

Те са предали информация за ареста на Русия и арменската прокуратура

Арменските власти арестуваха руски гражданин за дезертьорство - 1
Източник: Shutterstock

Арменската полиция съобщава за ареста на руски гражданин, издирван по подозрение за дезертьорство, съобщава руската служба на Би Би Си.

В доклада, публикуван на официалния сайт на полицията, се казва, че 23-годишният Юри Т. е открит и арестуван на улица в Ереван.

Арменските власти са предали информация за ареста на Русия и арменската прокуратура, се казва в доклада.

След началото на пълномащабната руска инвазия в Украйна и мобилизацията, десетки хиляди руски граждани пристигнаха в Армения.

В средата на месец март тази година арменският министър на икономиката Ваган Керобян заяви пред руския вестник "Ведомости', че около 110 000 души са се преместили от Русия в Армения през 2022 г.

Някои от тях се противопоставят на действията на руските власти срещу Украйна, а мнозина се опитаха да се скрият от мобилизацията.

Припомняме, че Армения е съюзник на Русия в рамките на Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКБ), а в Армения има голяма руска военна база. Въпреки, че когато дойде на власт през 2018 година, се смяташе, че премиерът Никол Пашинян ще следва прозападна политика, той запази близките отношения на страната си с Русия, въпреки че в известна степен се дистанцира от Москва и не подкрепя руската агресия в Украйна, пише news.bg.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    12 12 Отговор
    Ужас - доживях да чуя думата - дезертьор.

    Живееш - както си живееш и идва някакъв чичак и вика - вече си в армията.

    Няма да воюваме и това е - откъде накъде - ще се окопавам в калта, докато - някой - лапка суджуците.

    България не е имала война от 100 години.

    Коментиран от #5

  • 2 Че те отдавна

    11 7 Отговор
    в Полша събират избягали от мобилизацията украинци, а скоро и из цяла Европа.
  • 3 Гост

    14 16 Отговор
    Тези събития ме връщат Борисов ..Ердоган....Ереван няма измъкване от...братската прегръдка...Къде бяха когато се гърмяха в Нагорни Карабах.....къде беше Русия тогава...

    Коментиран от #4, #7

  • 4 Реалист

    16 13 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Айде стига дрънка глупости арменчетата заграбили чужди земи,мазнят се на ФАЩ,после Русия да ги спасявала

    Коментиран от #10

  • 5 Наско

    7 10 Отговор

    До коментар #1 от "Име":

    Споко , натувците ни подготвят за мобилизация. Ще е скоро.
  • 6 Белогвардеец

    10 7 Отговор
    Тия м@нг@ли да вървят на Макрон и Нанси Пелоси да се жалват,кой закри руските училища,кой каза че Армения няма бъдеще с Русия и направи постъпки за НАТО,Правилно Пашинян с подкрепата на арменския народ,Руската Федерация няма никакви задължения да брани заграбените от азерите земи,Макарона и Шолц да им ги бранят.
  • 7 Чий гост си бе?

    10 8 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Русия да не е малоумна да мре за всеки глупак? Сега и десет Батака да станат в Колонията,ганьовците да се оправяме сами!
  • 8 тъй..тъй..

    4 2 Отговор
    Добро начало на арменците.
    Останаха им още само 110 000.
  • 9 Тоя па

    10 2 Отговор
    Намерил къде да бяга !
  • 10 Гост

    8 8 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    Глупостите ги дрънкаш ти....Армения и Русия имат сключен Договор...да видиш ти ....кьоравият......колко струват Договорите на Русия...

    Коментиран от #11

  • 11 Белогвардеец

    8 11 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Ти наистина си много пр@Зт,или си арменец,айде обясни ми какво отношение има Нагорни Карабах към териториалната цялост на Армения,Нагорни Карабах е Международно призната територия на Република Азербейджан,Руската Федерация няма никакви ама никакви задължения да брани заграбената от Ереванските предатели и НАТО-фили азерска земя,обърнете се към НАНси Пелоси,Макрон,Шолци другите западни лидери,нали при тях ще ходите.

    Коментиран от #12

  • 12 Гост

    5 4 Отговор

    До коментар #11 от "Белогвардеец":

    Простият си ти...трудно ти е да го разбереш нали...имам договор с теб да ми помогнеш ако някой ме нападне...и ти мълчиш като бит г.....з и нищо не правиш...За какво ми е тогава този договор с теб..освен да си избърша......с него...

    Коментиран от #13

  • 13 Белогвардеец

    5 4 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Нямаш и две м@зъчно клетки арменче,Договора който Ереванските соросоиди имат с РФ засяга само и единствено международно призната територия на Република Армения,а Нагорни Карабах е международно призната територия на Азербейджан,РФ няма и никога не е имала юридически задължения да го брани,въпреки това Русия пак ви помага неблагодарници,ако не беше Русия войната щеше да свърши в Ереван,ама вече няма аванта за предателите,там при Дементи Джо и Геронтофила се жалвайте

    Коментиран от #14

  • 14 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "Белогвардеец":

    Пак ти повтарям...простият си ти с една мозъчна гънка образувана при падане от високо на главата си...Обяснявам и повече с неадекватни не се занимавам......Международно призната е Нагорно Карабахска република в пределите на Азърбайджанската ССР...населена предимно с арменци...След разпада на СССР се образува Нагорни Карабах като анклав в Азърбайджан...Запомни...Русия не помага..Русия само се бърка...и в Приднестровието...и в Дагестан...Само проблеми с изкуствено създадени държави...СССР....Югославия...

    Коментиран от #15

  • 15 Белогвардеец

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Глуп@ка си остава такъв завинаги,нищо ония от Анадола и азерите ще ви научат лек път към НАТО,ама нещо не съм оптимист,Турция да ви пусне без да клекнете по всички въпроси.А понеже Русия непомагала и само се бъркала като ви почнат пак с дроновете стрина Урсула търсете не Москва.