Отидете към основна версия

1 970 18

Русия предотврати диверсия в Крим

  • фсб-
  • крим-
  • диверсия-
  • войната в украйна

"В Керч е предотвратена подготовката на диверсия в обект на енергийната система на полуострова. В резултат на предприетите мерки е задържан гражданин на Русия и Украйна, роден през 1971 г., участващ в подготовката на това престъпление", заявиха от ЦВО на ФСБ

Снимка: Shutterstock

Руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) съобщи, че е предотвратила диверсия на специалните служби на Украйна в обект на кримската енергийна система. Това съобщиха за ТАСС от Центъра за връзки с обществеността (ЦВО) на ФСБ на Русия.

"В Керч е предотвратена подготовката на диверсия в обект на енергийната система на полуострова. В резултат на предприетите мерки е задържан гражданин на Русия и Украйна, роден през 1971 г., участващ в подготовката на това престъпление", заявиха от ЦВО на ФСБ.

От дома му са иззети самоделно взривно устройство и комуникационни средства, съдържащи кореспонденция с представител на специалните служби на Украйна, който е координирал дейност му.

Срещу задържания е образувано наказателно дело "Подготовка за диверсия" и за "Незаконно придобиване, прехвърляне, продажба, съхранение, транспортиране или носене на взривни вещества или взривни устройства" от Наказателния кодекс на Руската федерация, които предвиждат наказание до доживотен затвор. Заподозреният е задържан под стража.

От ФСБ са показали запис от телефона на задържания с доклад до поръчителя му със снимка на електрическа подстанция, където той казва на украински, че не вижда камери за наблюдение на обекта.

Припомняме, че във вторник Държавната дума на Русия прие увеличаване на наказанията за държавна измяна и тероризъм и вече се предвижда доживотен затвор за държавана измяна и международен тероризъм.

След инвазията на Русия в Украйна съобщенията за умишлени щети по инфраструктурни съоръжения се появяват доста често. На задържаните са повдигнати обвинения по членовете "Терористичен акт" или "Диверсия", които предвиждат наказание от десет години до доживотен затвор.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 31 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания