Отидете към основна версия

6 517 47

Въздушна тревога! Дрон с експлозиви стигнал Московска област

  • дрон-
  • русия-
  • украйна

Украинските власти не са коментирали ситуацията, но по-рано отрекоха да имат връзка с дроновете, които паднаха в Русия, включително и един отново в Московска област

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Дрон, натъпкан с експлозиви, е бил открит в горския пояс в Богородския район в Московска област. Това съобщи държавната информационна агенция ТАСС, позовавайки се на източник от правоохранителните органи.

Няма информация обаче падането на дрона кога евентуално се е състояло.

"Дрон, натъпкан с експлозиви, беше намерен паднал в Богородския район близо до "Заря", гласи точната информация на службите.

Съобщения за "украински дрон" се появиха по-рано и в социалните мрежи. Каналът "База" твърдеше, че дрон със 17 кг експлозиви е паднал близо до Ногинск, който е административен център на Богородски градски район, източно от Москва.

Според тази информация дронът е украинско производство UJ-22 Airborn, дълъг 3,5 метра. Вероятно е паднал заради свършване на горивото. Също така се посочва, че дронът е бил открит от жена, участваща в кооператива, но тя е публикувала само снимки в общността, а други хора са се обадили в службите.

Украинските власти не са коментирали ситуацията. По-рано те отрекоха да имат връзка с дроновете, които паднаха в Русия, включително и един отново в Московска област. Това се случи в края на февруари.

Информацията в държавната ТАСС е изключително лаконична. Посочва се, че останките от дрона са прибрани, като предстоят технически експертизи. В рамките на разследването предстои да се установи чий е дронът, от къде е бил пуснат и за къде е летял.

Тази нощ атака с дронове е извършена и в Севастопол - базата на руските военноморски сили в Черно море, която е в Крим. И тази информация не е коментирана от украинска страна до този момент.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 29 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания