Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Април, 2023 14:01 1 396 32

Съгласие! ЕС и Украйна ще признават взаимно съдебните решения на другата страна

  • украйна-
  • европейски съюз-
  • война

Днешното решение е свързано с улесняването на международната търговия, пояснява Съветът на ЕС

Съгласие! ЕС и Украйна ще признават взаимно съдебните решения на другата страна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съветът на ЕС съобщи, че днес е постигнал съгласие да установи договорни отношения с Украйна по Хагската конвенция за признаване и изпълнение на чуждестранни съдебни решения по граждански или търговски дела.

Хагската конвенция от 2019 г. е международен договор, като Украйна ратифицира документа миналата година. Договорните отношения между Украйна и ЕС ще бъдат установени на 1 септември 2023 г., освен ако не възникнат възражения, се отбелязва в съобщението.

Още новини от Украйна

Според държавите от ЕС няма основни пречки, свързани с независимостта и ефективността на съдебната система, борбата с корупцията или зачитането на основните права, които биха могли да попречат на този договор с Киев. Днешното решение е свързано с улесняването на международната търговия, пояснява Съветът на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    37 5 Отговор
    Нема вече окрайна, но куклите си играйкат на политика! Бухахахха
  • 2 Жалки сте

    37 3 Отговор
    Чудят се кво да измислят за да оправдаят 150 милярда хвърлени и откраднати от палячото и приближените му
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ЕВРОНЮЗ

    36 2 Отговор
    Брюкселската банда курумпирани паразити си припознаха още един роднина
  • 5 будилник

    30 0 Отговор
    Тази сед­мица в Япо­ния се състоя среща на външ­ните мини­стри от Г-​7. Както се оча­кваше, сед­ми­ната топ дипло­мати дадоха воля на едно­по­люс­ната си агре­сив­ност. Един след друг изде­клами­раха дежур­ната заплахи срещу Русия и Китай, а целия оста­нал свят пре­дупре­диха, че всяка страна, която не се под­чини и не следва тех­ния пра­вил­ник, я оча­к­ват страшни наказания.

    Въпрос­ният пра­вил­ник, който спо­ред „големите” от Запада трябва да заме­сти меж­ду­на­род­ното право и всички трябва да го спаз­ват, без някой да го е виждал, вклю­чва упо­рити колек­тивни уси­лия за сдър­жане раз­ви­ти­ето на Русия и Китай, а още по-​добре и унищоже­ни­ето на тях­ната държав­ност. Затова в заклю­чи­тел­ното комю­нике от срещата се при­зо­вава към заси­л­ване на анти­рус­ките санкции и съз­да­ване на „меж­ду­на­ро­ден три­бу­нал на базата на съдеб­ната система на Украйна”. С други думи, на базата на нещо, което не съще­ствува. Както е известно, киев­ският режим вече от години действа, без да спазва дори кон­сти­туци­ята на стра­ната, а за меж­ду­на­родно право и спо­ра­зуме­ния и дума не става.

    Коментиран от #23

  • 6 будилник

    28 1 Отговор
    В крайна сметка бан­дата на седемте нахока Москва, че се наме­сва в соб­стве­ните си вътрешни работи, които спо­ред тях­ната логика са техен запа­зен периметър на действие. В Думата рязко отхвър­лиха пре­тенци­ите на гла­во­за­ма­я­ните „инструк­тори” и ги посъветваха да се занима­ват със соб­стве­ните си държави и с реал­ните си пълномощия.

    След като изчерпаха рус­ката тема мини­стрите се захва­наха с Китай. Наре­диха му да не шета из двете китайски морета — Източно и Южно, да не се занимава със соб­стве­ните си тери­то­рии Тай­ван, Хон­конг, Син­дзян и Тибет и нак­рая да не е посмял да инве­стира там, където те не са му раз­решили. Пекин не им остана длъжен и отго­ворът му може да се сведе до две думи: „Гле­дайте си рабо­тата”. „Крайно време е да сле­зете от трона и да пре­кра­тите да демон­стри­рате висо­коме­рие и предубеж­де­ние”, заяви гово­ри­тел на китайското външно мини­стер­ство. Той ги посъветва да се поглед­нат в огле­да­лото, за да видят истин­ските винов­ници за наруша­ване на меж­ду­на­род­ното право, за пре­не­брег­ване на принци­пите на пазар­ната ико­номика и за пре­диз­ви­кване на военно напреже­ние в реги­она и нав­ся­къде по света. „Вие нямате ника­кво право да кри­ти­ку­вате Китай”, отсече говорителят.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 дедо

    27 0 Отговор
    Ти да видиш! И сега какво, Украйна ще екстрадира ли Брендо вече, че присъдата му е в сила и у нас, и в Италия, и в Румъния.

    Коментиран от #15

  • 9 Теле

    17 0 Отговор
    И укренски прокурори при кювеши а
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ЛИЛИ

    30 2 Отговор
    ТОВА ЗНАЧИ ЛИ ЧЕ ЕВРОПА СТАВА ФАШИСКА ЕВРОПА

    Коментиран от #27

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ох боже

    17 1 Отговор
    Споразумили се коруптни и престъпни да продължават в същия дух...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ЗЕЛЕ

    15 0 Отговор

    До коментар #8 от "дедо":

    НЕ ЗАКАЧАИТЕ БРЕНДО ТОИ Е ГЛАВНИЯ СНАБДИТЕЛ НА БЕЛО ЗА УКРАИНА
  • 16 будилник

    14 1 Отговор
    Общо взето тя вече на нищо не влияе и никой не я е упъл­номоща­вал да раз­дава съвети и още по-​малко да съди когото и да било. Много по-​справедливо би било да се пре­кръ­сти от „Голямата” на „Мал­ката сед­морка”,.Стра­ните от обе­ди­не­ни­ето брикс , чиито съос­но­ва­тели са Русия и Китай, Бра­зи­лия и Индия, вна­сят много повече в све­тов­ната ико­номика, откол­кото Г-​7. „Десе­ти­ле­ти­ята на лидер­ство на т.нар. Голяма сед­морка изте­коха. И това не е временно явле­ние, а тен­денция от две години. Така ще бъде и през тази, и през след­ващите години. Стра­ните от БРИКС изли­зат на пре­ден план в све­тов­ната ико­номика”, прогно­зира агенци­ята. Под загла­вие „Зад­ми­на­вайки Запада” тя пред­ставя графика за рас­тежа на петте държави от обе­ди­не­ни­ето, която се базира на данни от МВФ.

    Уве­ре­но­стта, че тази тен­денция ще продължи се осно­вава на факта, че в Б Р И К С участват страни с близо поло­ви­ната от насе­ле­ни­ето в света, а редица други страни вече се замис­лят да се при­съе­ди­нят.
  • 17 Още луди

    21 1 Отговор
    Още една причина да не сме в ЕС. Някаква куха бабичка решава от ваше име, че екстремистките решения на Укрослямска държава ще важат и у нас.
  • 18 Сатана Z

    18 2 Отговор
    Украйна трябва да си прибере навлеците окупирали Българското Черноморие ,които ние Българите изхранваме като теглим непосилни за държавата ни заеми
  • 19 Хихихи..

    15 2 Отговор
    Колкото Украина е Украина,толкова и ЕС е ЕС,тоест пълна разруха.Щатите да се готвят..
  • 20 ТаУмВзе

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "ЧЕТЕТЕ ГЛЕДАЙТЕ И РАЗПРОСТРАНЯВАЙТЕ":

    Преди беше Протест, са е Поход за Мир! Докато тва е просто Разходка бре. Пуснете си кадри от Франция, какво е Протест!
  • 21 шаа

    9 1 Отговор
    Защо ЕС ще се съгласява с решенията на фишисткия режим? Малко достойнство, бе, бюкселски зелки...
  • 22 Мим33

    5 0 Отговор
    Каква Украйна ще подписва,тя вече няма и да съществува,като такава държава.Така че това е аут...
  • 23 ЕВРОНЮЗ

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "будилник":

    Тия седмината, самозвани колонизатори живуркаха досега на базата на досегашното им варварско плячкосване на природни ресурси и робското експлоатиране на останалия свят.... Да обаче настъпи момента когато и африканците им биха шута.
  • 24 Сър Ник - коуч и инфлуенсър

    0 5 Отговор

    До коментар #3 от "ЧЕТЕТЕ ГЛЕДАЙТЕ И РАЗПРОСТРАНЯВАЙТЕ":

    Поглед.Инфо е сайт на руззкото посолство в София. Не му вярвайте на лъжите !!!!
  • 25 Трак

    5 1 Отговор
    Украйна си вкарва много мощен АВТОГОЛ с този подпис .Това е сделка с дввола. Всеки знае че такъв договор е договор с ЕВРЕИНА със световното еврейство което управлява ЕС след 1944 и тук човешки ценности и прочие нямат нищо общо а всичко е замаскирано с цел прокарване на разврат дегенерация зоофилия педофилия лгтб извръщения и най вече унищожаване на белия ген чрез не-г-ри африканци. ЕС е отровата на ционизма на САЩ, а расия има пряка вина това да се случва
  • 26 нормално

    5 1 Отговор
    фашагите се подкрепят
  • 27 Трак

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "ЛИЛИ":

    Не… това означава че се превръща в комунистическа

    Коментиран от #31

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 фенче

    1 0 Отговор
    колко удобно, сега всеки политик от ЕС, който не иска да дава оръжия, и е против войната, украинската прокуратура ще му завежда дело, и ще му пуска искане за екстрадиране в Украйна, и там на място ще го изчезват
  • 30 да да

    1 0 Отговор
    да си пипат тройно и го лапат ....
  • 31 ЛИЛИ

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Трак":

    МЕЖДУ ФАШИСТИ И КОМУНИСТИ НЯМА РАЗЛИКА
  • 32 Жоро

    1 0 Отговор
    🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
Новини по държави: