Отидете към основна версия

1 110 3

Общ синдикален митинг в буферната зона на разделената Никозия за 1 май

  • кипър-
  • 1 май-
  • протест

Митинги, шествия и концерти, посветени на празника на труда, ще има във всички градове на Кипър

Снимка: БГНЕС/EPA

С общ синдикален митинг днес в буферната зона, разделяща Никозия, кипърски гърци и кипърски турци честват заедно Международния ден на труда. Тази година той преминава на острова под лозунга „Солидарност - Обединение - Социална справедливост“, обобщи БНР.

Най-големият синдикат на кипърските гърци ПЕО и 7 синдикати на кипърските турци, членове на Световната федерация на профсъюзите, са организатори на съвместната проява.

В двете части на разделената кипърска столица ще се проведат митинги, последвани от две шествия по централните улици. Те ще се съберат заедно в буферната зона в центъра на града за съвместното честване на 1 май.

То ще завърши с концертна програма с участието на музиканти и изпълнители от двете кипърски общности.

Синдикатите на кипърските гърци и кипърските турци не се примиряват с разделението на страната и настояват преговорите за решаването на Кипърския въпрос да бъдат възобновени възможно най-скоро, заявяват те в обща декларация за 1 май.

Организациите подчертават, че след федералното обединение на Кипър те ще продължат заедно борбата си за обединена икономика, единна система на трудови отношения, еднакви условия на труд за всички, равен достъп до социални права.

Митинги, шествия и концерти, посветени на празника на труда, ще има във всички градове на Кипър.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини