Отидете към основна версия

715 19

Обама: Младите хора ще ни спасят

  • берлин-
  • обама-
  • реч-
  • млади-
  • ценности

"Като пътувам по света наблюдавам това поколение от млади хора, те са интелигентни, те са идеалисти, те са иновативни. Както вече споменах, те са природно предразположени да вярват в ценността на всички хора."

Източник: БГНЕС

Барак Обама произнесе реч в Берлин, в която изрази надежда за бъдещето в ръцете на добре информирани млади хора.

Той предупреди за риска от поляризация на обществото и подчерта, че въпреки политическите различия, хората могат да споделят общи ценности. Обама осъди процъфтяването на дезинформацията и спомена, че много хора вярват на всичко, което гледат в "ТикТок".

Това е третата реч на бившия президент за последните месеци, която се провежда пред пълна зала и получава силни аплодисменти, предаде БТА.

Обама говори по важни политически теми, сред които бяха промените в климата и политическото лидерство.

"Това, което ми дава надежда е новото поколение", каза той. "Като пътувам по света наблюдавам това поколение от млади хора, те са интелигентни, те са идеалисти, те са иновативни. Както вече споменах, те са природно предразположени да вярват в ценността на всички хора. Те оценяват разнообразието. Те не съдят хората въз основа на цвета на кожата им или на сексуалната им ориентация. Те са по-съзнателни по отношение на околната среда. Техните ценности ще ни спасят", добави бившият американски президент.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 12 гласа.

Свързани новини