Отидете към основна версия

822 4

Сърбия е в тридневен траур

  • сърбия-
  • траур-
  • стрелба-
  • жертви-
  • белград

След трагедията в училището "Владислав Рибникар" в Белград, където 13-годишен ученик уби осем ученици и охранител

Източник: БГНЕС

След трагедията в училището "Владислав Рибникар" в Белград, където 13-годишен ученик уби осем ученици и охранител, Сърбия влезе в тридневен траур, обявен и в Република Сръбска и Босна и Херцеговина. Знамената са спуснати наполовина, а всички дейности започват с минута мълчание. Регулаторният орган за електронни медии изиска от доставчиците на медийни услуги да излъчат подходящи предавания за деня на траура, предаде БТА.

Патриархът на Сръбската православна църква Порфирий отслужи помен за убитите и призова гражданите да се помолят за тях и техния училищен пазач. Министърът на образованието, Бранко Ружич, присъства на молитвата, заедно с голям брой граждани, деца и ученици от засегнатото училище.

Още шест ученици и една учителка бяха ранени по време на стрелбата. Състоянието на двама от учениците и учителката, които бяха лекувани в Клиничния център на Сърбия, е много по-добро. Останалите трима ученици бяха лекувани в Детската клиника в Тършова, като двамата с огнестрелни рани в краката са добре, а момичето с травми на главата е с опасност за живота.

Въпреки това, по-малко от 48 часа след трагедията в училището, 21-годишен сърбин извърши ново масово убийство.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: