Отидете към основна версия

2 073 19

Президентът на Словакия получи писмо пълно с куршуми

  • словакия-
  • президент-
  • писмо-
  • куршуми-
  • обвинения

Полицията разследва и издирва заплашителите, но засега няма обвинения

Източник: БГНЕС

Порталът sme.sk съобщава, че охраната на президентката на Словакия, Зузана Чапутова, и нейното семейство, е засилена след поредица от заплахи, включително писма, пълни с куршуми, обиди и антисемитски забележки. Тя е получила смъртни заплахи, както и нейните дъщери на 19 и 22 години. Полицията разследва и издирва заплашителите, но засега няма обвинения, пише "Фокус".

Това се случва в условията на правителствена криза в Словакия, след като дясноцентристкото правителство на премиера, Едуард Хегер, беше свалено с вот на недоверие през декември миналата година. Президентката временно е възложила на Хегер да изпълнява задълженията си, но той обяви оставката си в неделя. Чапутова планира да назначи правителство без подкрепата на политически партии на 15 май, което да работи ефективно преди предсрочните парламентарни избори на 30 септември.

Отношенията на Чапутова с главната словашка опозиционна партия "Посока - Социалдемокрация" също се влошиха, като тя обяви, че ще предприеме съдебни стъпки срещу лидера на партията, бившия министър-председател на страната, Робърт Фицо, заради "клевета".

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: