Отидете към основна версия

836 3

Синдикатът на мигрантите в Гърция излезе с меморандум

  • синдикат-
  • мигранти-
  • гърция -
  • меморандум

Синдикатът на мигрантите в Гърция изпрати меморандум с искания към партиите, участващи на предстоящите избори

Снимка: АНА-МПА

Синдикатът „Гръцки форум на мигрантите“ изпрати към всички партии, участващи на предстоящите парламентарни избори на 21 май в Гърция, меморандум с въпроси, нуждаещи се от незабавно решение, предаде националната телевизия ЕРТ.

В меморандума са изброени 10 най-критични въпроса, които пречат за съществена интеграция на мигрантите и бежанците в гръцкото общество. Въпросите засягат над 700 000 живеещи и работещи мигранти в Гърция, пише Синдикатът.

Част от неразрешените от десетилетия въпроси са сложните процедури за издаване на разрешително за престой, несправедливите критерии за доходи, липсата на съдействие на гръцките консулства при валидирането на необходимите документи, липсата на подкрепа за деца и възрастни и нередностите с жените мигранти, които работят като домашни помощници.

Синдикатът иска от партиите да се изготви съществена миграционна политика, както и да се създаде план за социална интеграция и равенство.

„Гръцки форум на мигрантите“ е мрежа от над 30 мигрантски организации и общности в Гърция, чиято цел е мигрантите да имат равни права и справедливо отношение.

Източник: БТА

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: