Отидете към основна версия

1 314 16

Риши Сунак ще представи на Г-7 ново сътрудничество в сферата на отбраната

  • великобритания-
  • япония-
  • риши сунак-
  • сътрудничество -
  • отбраната -
  • г-7

При посещението си в Япония за срещата на Г-7 британският премиер ще огласи ново сътрудничество с Токио в областта на отбраната и технологиите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

При пътуването си до Япония за срещата на Г-7 британският премиер Риши Сунак ще представи ново сътрудничество в сферата на отбраната и технологиите, след което ще се опита да привлече повече подкрепа за Украйна, предадоха Пи Ей Мидия и ДПА.

На срещата на седемте най-развити индустриални демокрации в Хирошима Сунак ще разговаря със съюзници като американския президент Джо Байдън и френския държавен глава Еманюел Макрон. Домакин на срещата е японският премиер Фумио Кишида. Тя е организирана в поразения от атомна бомба в края на Втората световна война град, за да подчертаят опасностите от нахлуването на Русия в Украйна, отбелязват агенциите.

Британският премиер ще посети първо Токио, където ще огласи новото сътрудничество с Япония в отбраната и технологиите и ще бъде домакин на прием на бизнес лидери, целящ да се насърчат инвестициите в Обединеното кралство. От японската столица Сунак ще отпътува за Хирошима и ще стане първият британски премиер, посетил града.

На първата си среща на върха на Г-7 като министър-председател Сунак ще се фокусира върху икономическата сигурност и подкрепата за украинския президент Володимир Зеленски в борбата му срещу Русия.

Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 10 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: