Last news in Fakti

17 Май, 2023 08:40 1 297 16

Риши Сунак ще представи на Г-7 ново сътрудничество в сферата на отбраната

  • великобритания-
  • япония-
  • риши сунак-
  • сътрудничество -
  • отбраната -
  • г-7

При посещението си в Япония за срещата на Г-7 британският премиер ще огласи ново сътрудничество с Токио в областта на отбраната и технологиите

Риши Сунак ще представи на Г-7 ново сътрудничество в сферата на отбраната - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

При пътуването си до Япония за срещата на Г-7 британският премиер Риши Сунак ще представи ново сътрудничество в сферата на отбраната и технологиите, след което ще се опита да привлече повече подкрепа за Украйна, предадоха Пи Ей Мидия и ДПА.

На срещата на седемте най-развити индустриални демокрации в Хирошима Сунак ще разговаря със съюзници като американския президент Джо Байдън и френския държавен глава Еманюел Макрон. Домакин на срещата е японският премиер Фумио Кишида. Тя е организирана в поразения от атомна бомба в края на Втората световна война град, за да подчертаят опасностите от нахлуването на Русия в Украйна, отбелязват агенциите.

Британският премиер ще посети първо Токио, където ще огласи новото сътрудничество с Япония в отбраната и технологиите и ще бъде домакин на прием на бизнес лидери, целящ да се насърчат инвестициите в Обединеното кралство. От японската столица Сунак ще отпътува за Хирошима и ще стане първият британски премиер, посетил града.

На първата си среща на върха на Г-7 като министър-председател Сунак ще се фокусира върху икономическата сигурност и подкрепата за украинския президент Володимир Зеленски в борбата му срещу Русия.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русия попиля НАТО

    26 2 Отговор
    Ясен скок в гама радиацията беше открит в Хмелницки на или около , като емисиите продължиха да нарастват на следващия ден и останаха на повишеното ниво след това.

    Като се има предвид колко малко гама радиация идва от обеднен уран, този ясен скок в гама радиацията в Хмелницки показва, че е имало много голям запас от боеприпаси с обеднен уран, които са били унищожени при нанесения рекетен удар от Русия, издигайки урановия прах във въздуха.

    За сравнение, градовете Тернопол, Хмилник и Новая Ушица остават на своите привидни нормални, базови нива. Това показва, че аномалията в Хмелницки наистина е пик и потвърждава твърдението, че запасите в Хмелницки са съдържали боеприпаси с обеднен уран.

    Какъв британски подарък получиха украинците!!!
  • 2 Русия попиля НАТО

    25 2 Отговор
    Спомняте ли си всичките приказки за снарядите с обеднен уран, които британското правителство ще изпрати в Украйна? НАТО щеше да ги използва срещу Русия, всъщност осъзнавайки, че всички ще умрат до последния украинец. Това е целта на НАТО, вместо да започне мирни преговори. Защото не им пука за украинците. Не ги интересуват нито парите, нито войната. Обедненият уран прави почвата неизползваема за десетилетия, може би стотици години.

    Тези боеприпаси бяха взривени в Хмелницки преди няколко дни. Твърди се, че има повишена радиация в района. Днес се появиха съобщения и за промяна на радиационния фон на места в източна Полша.
  • 3 Голата истина

    16 1 Отговор
    Тия си избраха баш британец за премиер красив с чиста кръв
  • 4 БАЦЕ ЕООД

    15 2 Отговор
    трябва да се прекръстят на Ф7, Фалиралите 7
  • 5 вокауе

    19 2 Отговор
    Тоя оригинал англичанин, напълни Украйна със снаряди с обеднен уран, и сега като се взривиха складовете където ги държаха, радиацията пак в Източна Европа се насочи. Въртят сучат и пак го отнасят бившия соц. Краварите и англосаксите за пореден път тровят и унищожават славяните от разстояние. А има прости българи дето им се радват и си мислят че са партньори. За тях сте едни роби бре. Не го ли разбирате ползват ви само докато имат полза. Трябва да се спре да се подкрепя англосксонската разбойническа сган. Платените предатели трябва да бъдат по затворите. Никаква помощ за слугите им бандера фашисти.
  • 6 завод

    8 2 Отговор
    Следващата атомна бомба ще падне в Токио.

    Коментиран от #10

  • 7 Хах

    13 1 Отговор
    Дам! И БРИТАНСКИЯ премиер Шиши Бунак там ще предупреди ИНДИЙСКИЯ премиер Борис Джонсън какви санкции го очакват ако продължи да купува руски петрол и го превозва с най популярната "британска" авиокомпания Флай Емиратс! А за нас остава да слушаме глупостите на британското разузнаване по повод Украйна. Всъщност, доколкото знам, британското разузнаване и до днес не е намерило картината "Грешната мадона с големите бомби" ( много яка пародия и подигравка на самите англичани със собственото им разузнаване в култовия сериал "Ало ало" ) Затова всяка консервена кутия, която намерят, я оприличават на руски Кинжал
  • 8 Тези срещи 0

    11 1 Отговор
    Много ми напомнят на бивешото
    РИМ БЕРЛИН И ТОКИО
  • 9 Тези срещи 0

    6 0 Отговор
    Много ми напомнят на бивешото
    РИМ БЕРЛИН И ТОКИО
  • 10 А защо не

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "завод":

    В лондон
  • 11 Зелен Демократ

    7 1 Отговор
    Руши Сунак, свещената крава на Световната Политика и Демокрация! :)))))
    Респект и Поклон!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Перо

    7 0 Отговор
    Японският Премиер да провери, при организирането на мероприятието, в ударения от атомна бомба град /ако е забравил/, кой е пуснал тази бомба и тогава да се замисли за какво е това сборище! Също и кои са били колонизаторите в Азия!
  • 14 ПРЕДИ АНГЛИЧАНИТЕ УПРАВЛЯВАХА ИНДИЯ

    8 0 Отговор
    СЕГА АНГЛИЯ Е КОЛОНИЯ НА ИНДИЯ!
  • 15 ЖАЛ МИ Е ЗА АНГЛИЧАНИТЕ

    4 0 Отговор
    КАКВА ДЕГРАДАЦИЯ Е ТОВА !
  • 16 Страните от Г-7 "дължат" на

    6 0 Отговор
    бедните държави 13 трилиона долара ! ЗНАЕМ ЧЕ ТЕ НЯМА ДА ГИ ВЪРНАТ А ЩЕ ЗАНУЛЯТ СВЕТА ЧРЕЗ СВЕТОВНА ВОЙНА !
Новини по държави: