Отидете към основна версия

898 8

Румънският президент: Дезинформацията е причина за нарастващия национализъм в Европа

  • румъния-
  • президент-
  • национализъм-
  • борба-
  • дезинформация

Това мнение изрази Клаус Йоханис

Източник: БГНЕС

Румънският президент, Клаус Йоханис, изрази загрижеността си по време на срещата на върха на Съвета на Европа в Рейкявик, казвайки, че дезинформацията е причина за нарастващия национализъм в Европа. Той обърна внимание на сериозните предизвикателства, пред които се изправя Европа, включително борбата с пандемията от COVID-19 и "огромната вълна" от дезинформация, която води до увеличаване на национализма.

Йоханис подчерта, че насилието срещу журналисти, речта на омразата, манипулацията и зловредните влияния са само някои от последиците от тези кризи в Европа. Той призовава за инвестиции в укрепването на демокрацията и защитата на основните права.

Президентът на Румъния обяви също, че демократичните държави подкрепят борбата за свобода и демокрация, както и борбата срещу авторитаризма и тиранията, като спомена украинския конфликт и нарушаването на международното право от Русия. Йоханис подчерта, че тази криза е най-сериозната от края на Втората световна война и нашето единство и решителност за защита на демократичния начин на живот е необходимо, предаде БТА.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 14 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: