Last news in Fakti

17 Май, 2023 10:34 888 8

Румънският президент: Дезинформацията е причина за нарастващия национализъм в Европа

  • румъния-
  • президент-
  • национализъм-
  • борба-
  • дезинформация

Това мнение изрази Клаус Йоханис

Румънският президент: Дезинформацията е причина за нарастващия национализъм в Европа - 1
Източник: БГНЕС

Румънският президент, Клаус Йоханис, изрази загрижеността си по време на срещата на върха на Съвета на Европа в Рейкявик, казвайки, че дезинформацията е причина за нарастващия национализъм в Европа. Той обърна внимание на сериозните предизвикателства, пред които се изправя Европа, включително борбата с пандемията от COVID-19 и "огромната вълна" от дезинформация, която води до увеличаване на национализма.

Йоханис подчерта, че насилието срещу журналисти, речта на омразата, манипулацията и зловредните влияния са само някои от последиците от тези кризи в Европа. Той призовава за инвестиции в укрепването на демокрацията и защитата на основните права.

Президентът на Румъния обяви също, че демократичните държави подкрепят борбата за свобода и демокрация, както и борбата срещу авторитаризма и тиранията, като спомена украинския конфликт и нарушаването на международното право от Русия. Йоханис подчерта, че тази криза е най-сериозната от края на Втората световна война и нашето единство и решителност за защита на демократичния начин на живот е необходимо, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 111111

    22 1 Отговор
    A румънският президент Клаус Йоханис не спомена ли нещо в речта си за това, че Урсулизмът затрива самия ЕС като замисъл.

    Дали някога румънският президент Клаус Йоханис се е замислял, че Урсулизмът не е любима идеология на повечето Европчани?

    Дали някога румънският президент Клаус Йоханис се е замислял, че Европа не следва да е васал на САЩ?

    ПС

    Просто питам, де. За един приятел. Че той - като журналист - не смее да задава таквиз въпроси.

    Коментиран от #3

  • 2 Ако там има

    7 1 Отговор
    То тук такова нещо няма,хъ.
  • 3 Не си много конкретен

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "111111":

    Бъди по- детайлен!!!

    Коментиран от #5

  • 4 Поредната

    4 0 Отговор
    Пионка
  • 5 Здрасти

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Не си много конкретен":

    Европа е окупирана територия след ВСВ.
    Окупирана от САЩ, които все по директно показват, че взимат решенията вместо страните васали.
    Урсула готви Европа за комунизъм, който ще бъде изключително демократично формулиран. Ето, токът в бг за бизнеса е на дотация, горивата ще останат скъпи(или ограничени) докато не "се справят с климата" или ти вземат колата.
    Който има капитал, ще бъде насърчаван да се премести във ФАЩ, които пък няма д съществуват особено дълго самите, било то от климат или Посейдон..

    Коментиран от #8

  • 6 DW смърди

    7 0 Отговор
    Какво лошо има в национализма?
    Редно е човек да милее за държавата си. Когато държавата е силна тя се грижи за гражданите си.
    Все едно да се каже, че инстинктът за самосъхранение е лошо нещо.
  • 7 Taka така

    2 0 Отговор
    Според мен мизерното бъдеше на ес е причина за отварянето на очите на европейците.
  • 8 Не пиши руска дезинформация бе

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Здрасти":

    Половин Европа, включително и Румъния след ВСВ имаше нещастието за половин век да попадне под руска окупация и бе потъпкана и жестоко окупирана територия не от САЩ , А от тиранията и диктатурата на СССРусия , затова бе изостанала, откъсната и изолирана като концлагер от света територия с изградената от Русия "желязна завеса"...!!!

    Другата половина на Европа са заслужено предани на американците и до днес, и могат само да са благодарни на САЩ, че ги възродиха от пепелта и развалините на войната, осигуриха им модерна и развита индустрия с нови технологии и един по хуманен и достоен живот на изобилие и благоденствие и най вече че ги спасиха от азиатската диващина на Сталин и варварската проказа на "Червената чума" !!!
Новини по държави: