Отидете към основна версия

1 458 20

Децата в Германия са изложени на антисемитизъм в училище

  • германия-
  • деца-
  • антисемитизъм

Децата са изложени на антисемитизъм в германската училищна система, смята правителственият комисар по антисемитизма Феликс Клайн

Снимка: Shutterstock

Децата са изложени на антисемитизъм в германската училищна система, смята правителственият комисар по антисемитизма Феликс Клайн, който призова за по-добро обучение на учителите, наред с други мерки, предаде ДПА.

"Забелязваме, че антисемитизмът се разпространява и в училищата", заяви Клайн пред Функе Медия Груп. "Той не идва само от учениците, но и от учителите. Понякога има ужасяващи коментари - навсякъде в класната стая", добави комисарят. Според него са необходими спешни действия.

По думите на Клайн докладването на случаи на антисемитизъм в училищата трябва да стане задължително в цялата страна и справянето с антисемитизма и расизма трябва да стане задължителен елемент от обучението на учителите. Освен това той смята, че е необходимо внимателно да се разгледа начинът, по който юдаизмът се преподава в учебниците.

Някои учебници описват еврейския живот "такъв, какъвто е бил преди 2000 години: момчетата четат Тора, а момичетата мелят царевица", посочи Клайн. "В религиозните учебници например има и катастрофални илюстрации", каза той, описвайки начина, по който евреите са изобразени, докато слушат как Исус проповядва.

Често този процес е несъзнателен, но не трябва да се вкоренява в децата, каза още Клайн. "В учебниците трябва ясно да се посочи, че евреите принадлежат в Германия", смята той.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 17 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: