Last news in Fakti

27 Май, 2023 11:30 1 449 20

Децата в Германия са изложени на антисемитизъм в училище

  • германия-
  • деца-
  • антисемитизъм

Децата са изложени на антисемитизъм в германската училищна система, смята правителственият комисар по антисемитизма Феликс Клайн

Децата в Германия са изложени на антисемитизъм в училище - 1
Снимка: Shutterstock

Децата са изложени на антисемитизъм в германската училищна система, смята правителственият комисар по антисемитизма Феликс Клайн, който призова за по-добро обучение на учителите, наред с други мерки, предаде ДПА.

"Забелязваме, че антисемитизмът се разпространява и в училищата", заяви Клайн пред Функе Медия Груп. "Той не идва само от учениците, но и от учителите. Понякога има ужасяващи коментари - навсякъде в класната стая", добави комисарят. Според него са необходими спешни действия.

По думите на Клайн докладването на случаи на антисемитизъм в училищата трябва да стане задължително в цялата страна и справянето с антисемитизма и расизма трябва да стане задължителен елемент от обучението на учителите. Освен това той смята, че е необходимо внимателно да се разгледа начинът, по който юдаизмът се преподава в учебниците.

Някои учебници описват еврейския живот "такъв, какъвто е бил преди 2000 години: момчетата четат Тора, а момичетата мелят царевица", посочи Клайн. "В религиозните учебници например има и катастрофални илюстрации", каза той, описвайки начина, по който евреите са изобразени, докато слушат как Исус проповядва.

Често този процес е несъзнателен, но не трябва да се вкоренява в децата, каза още Клайн. "В учебниците трябва ясно да се посочи, че евреите принадлежат в Германия", смята той.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А50

    22 5 Отговор
    За евреите само добро или нищо
  • 2 Голата истина

    38 6 Отговор
    След 50 години германия ще е мюсулманска държава
  • 3 Чичо Долф

    27 3 Отговор
    Ето очень хорошо!
  • 4 Зеленски съм - здраво пахнем и просим

    27 3 Отговор
    От хилядолетен райх и чиста арийска раса...до кочи.на на кочи.ните - меката на фалафелизма.
    Дойчо, Дойчо, какво направиха с теб, Дойчо?
    И си тръгнал с некво си вкиснато зеленце пропаганда да правиш, тц...
  • 5 Пантагрюел

    18 2 Отговор
    Та в края на краищата какво значение има как са представени юдеите в германските училища за въртенето на Земята?
  • 6 германец

    25 3 Отговор
    има и ще има все повече расизъм в Германия. Ама за това не са виновни учителите, а политиците. Защото държавата дава повече на мигрантите, отколкото на своите собствени хора. Сирийци, афганистанци, украинци получават жилища без да плащат наем, защото държавата им го плаща. Намират им работа. Привилегии и привилегии, докато германеца сам си се оправя както може.

    Коментиран от #19

  • 7 Ха ха ха

    17 0 Отговор
    След като вече за 50 години промихте мозъчетата на германците от антисемитизъм и ги изгладихте напълно, сега искате това същото да ги извършите и с мозъчетата на "новите" германци от арабски и африкански произход. Само че няма да ви се отвори лесно парашута защото на всички им е писнало от нахалници като вас. Все те обидени, все те недоволни, все те дискриминирани, все те....... Обаче най-богати. Светът става друг.
  • 8 Гледаш ли в бездната

    17 0 Отговор
    дълго време и тя започва да гледа в теб.Същото е и с "антисемитизма".Прекалено дълго се въртите около темата,пробвайки да превърнете евреите в "свещена крава".И по правило се получава обратното..
  • 9 🇧🇬🇪🇺💯

    9 0 Отговор
    Е па, в родината на Шолц, Бербок, и леля Ви Ангела Меркел и днес палят
    Азил - Хайм- ве както ги палеха през 80те, както ги палеха през 30те, нищо не се е променило, еле отидете на Изток - Източна Германия, Лайпциг, Дрезден ако кожата не ви е пергаметна хартия мое да лумнете като “факла”, най красивите Немкини са в Лайпциг, руси коси, сини, небесно сини очи и стройни като фиданки с гоуеми “мелони”, но вервай ми може всичко да чуеш в хипи квартала всякакви шеги вървят, трева се продва около ЖП Гарата, всичко може да се напазарува но и Национал Социалистите са най силни в Лайпциг, един от най красивите Германски градове и от най старите.
  • 10 Гост

    17 0 Отговор
    Германки биват изнасилвани от емигранти, а те ги обвиняват в антисемитизъм?????
  • 11 🇧🇬🇪🇺💯

    12 3 Отговор
    В Лайпциг още има улица на Георги Димитров, зашо му бутнахте Мавзолея, можеше поне една Дискотека или Нощен Бар да се направи от сградата?
  • 12 Напиши

    19 0 Отговор
    През втората световна война са паднали 10-ки милиони хора от различни националности, но само 6 000 000 милиона евреи са въздигнати в култ. Много хора не вярват нито в "холокоста" нито в числото 6 000 000. Тези от тях, които живеят в Германия и Австрия и са заявили открито тези си съмнения СА В ЗАТВОРА - колко демократично само. Сега искат да наложат това безумие за целия ЕС.

    Коментиран от #18

  • 13 безпартиен

    20 0 Отговор
    На всяко действие има противодействие!Щом има антисемитизъм,значи има и семитизъм!Справедливо ли е едното да е забранено?Който владее миналото-владее бъдещето!Който владее настоящето-владее миналото!
  • 14 А.Шикългрубер

    11 0 Отговор
    Дас ист фантастиш!
  • 15 гост

    12 0 Отговор
    Пропускат една малка подробност, в Германия антисемитизма се разпространява от мюсюлмански мигранти, така че на друго място трябва да търсят проблема :)
  • 16 съдията Дред

    10 0 Отговор
    Преди 2000 години еврейките не са целели царевица, тя е пренесена в Европа преди по малко от 600 години. И антисемитизма в германските училища е, за да не се "обиждат" мюсюлманите.
  • 17 гост

    11 0 Отговор
    Госпожа Клайн е на образователното равнище на госпожа Берброк: ПРЕДИ 2 000 ГОДИНИ ЕВРЕЙСКИТЕ ЖЕНИ НЕ СА МЕЛЕЛИ ЦАРЕВИЦА защото........ всеки завършил поне основно образование знае!
  • 18 А ми

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Напиши":

    не са били изобщо 6 милиона.
  • 19 Ферщейн

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "германец":

    Асвен, че германеца сам се оправа ами и от данъците му плащат жилищата на придошлите.
  • 20 Вилкомен

    1 0 Отговор
    В Германия вече има твърде много мигранти мюсюлмани с деца, антисемитизмът е нещо нормално.
Новини по държави: