Отидете към основна версия

1 821 7

Опасно високи температури в Англия

  • великобритания-
  • англия-
  • горещо-
  • време-
  • температури

Очаква се да бъде много горещо през уикенда

Източник: БГНЕС

Предупреждение за здравето е издадено за някои части на Англия, където се очаква да бъде много горещо през уикенда, с температури, достигащи до 30 градуса.

Предупреждението важи от петък сутрин до понеделник сутрин за Лондон, Мидландс, Източна и Южна Англия. Хората са призовани да обърнат внимание на уязвимите членове на техните семейства и приятели. Британската агенция за здравна сигурност предупреди, че здравеопазването и секторът на социалните грижи могат да се сблъскат с предизвикателства.

Прогнозира се, че температурите през уикенда във Великобритания ще бъдат по-високи дори от тези в Ибиса и Мадрид, което може да се отрази особено върху хората над 65 години и тези, които страдат от дихателни и сърдечносъдови заболявания. Препоръките включват употребата на повече вода и избягването на директно излагане на слънце. В същото време, се очаква облачно време и по-висока влажност, предаде БНР.

Важно е да отбележим, че в някои райони на Англия не е валяло от 11 май. Метеорологичните служби предупреждават, че това може да бъде само първата от поредицата топлинни вълни този летен сезон.

През миналата година беше отчетена рекордно висока температура от 40,3 градуса на 19 юли в Конингсби, графство Линкълншър.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: