8 Юни, 2023 15:07 1 808 7

Опасно високи температури в Англия

  • великобритания-
  • англия-
  • горещо-
  • време-
  • температури

Очаква се да бъде много горещо през уикенда

Опасно високи температури в Англия - 1
Източник: БГНЕС

Предупреждение за здравето е издадено за някои части на Англия, където се очаква да бъде много горещо през уикенда, с температури, достигащи до 30 градуса.

Предупреждението важи от петък сутрин до понеделник сутрин за Лондон, Мидландс, Източна и Южна Англия. Хората са призовани да обърнат внимание на уязвимите членове на техните семейства и приятели. Британската агенция за здравна сигурност предупреди, че здравеопазването и секторът на социалните грижи могат да се сблъскат с предизвикателства.

Прогнозира се, че температурите през уикенда във Великобритания ще бъдат по-високи дори от тези в Ибиса и Мадрид, което може да се отрази особено върху хората над 65 години и тези, които страдат от дихателни и сърдечносъдови заболявания. Препоръките включват употребата на повече вода и избягването на директно излагане на слънце. В същото време, се очаква облачно време и по-висока влажност, предаде БНР.

Важно е да отбележим, че в някои райони на Англия не е валяло от 11 май. Метеорологичните служби предупреждават, че това може да бъде само първата от поредицата топлинни вълни този летен сезон.

През миналата година беше отчетена рекордно висока температура от 40,3 градуса на 19 юли в Конингсби, графство Линкълншър.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глобално

    3 4 Отговор
    затопляне .
  • 2 Сатана Z

    6 3 Отговор
    В момента температурата в Лондон е 19°С.През уикенда ще го докара до 28° и дъжд в Неделя.Това са нормални температури за сезона ,но мисирките ни вменяват,че причината е глобалното затопляне.В България изсякоха всички засаждания за да инсталират фотоволтоваци.Един счупен панел на такава ферма ще свали температурата с 0.1°
    100 счупени панела се нарича -"Добре свършена работа"в борбата с глобалното затопляне.
  • 3 Ице

    5 2 Отговор
    И кво са 30 градуса? То на мен ми е студено на по-малко. Боклуци.
  • 4 Природата

    9 1 Отговор
    Хах, природата отвръща на удара...Тия бритиши ще ги умори от жега, а ония в Ню Йорк - с дим от пожари, идвал мръсния въздух от Канада...хах.
    Всеки си получава, каквото.......
  • 5 Стрелата

    6 0 Отговор
    Много цял ден съм с якето мънкиии сайт.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: