Отидете към основна версия

2 334 30

Ловът в Берлин продължава! Избягалата лъвица обаче се оказа... диво прасе

  • лъвица-
  • германия-
  • берлин

Търсенето, започнало в ранните часове вчера след сигнал от случайни минувачи, ще бъде намалено, но служителите ще останат нащрек, заяви кметът Майкъл Груберт

Снимка: БГНЕС/ЕРА

След безрезултатно двудневно издирване от полиция, ловци и ветеринари на предполагаемо избягала лъвица в гористо предградие на Берлин, властите съобщиха, че животното може всъщност да е било дива свиня, пише "Ройтерс".

Търсенето, започнало в ранните часове вчера след сигнал от случайни минувачи, ще бъде намалено, но служителите ще останат нащрек, заяви кметът на Клайнмахнов Майкъл Груберт.

Той посочи, че компютърен анализ на заснетото с мобилен телефон видео, първоначално предадено на полицията, както и други снимки, направени от местни жители, показват, че "лъвицата" вероятно е глиган.

Груберт показа снимки, на които се вижда, че животното няма дългата, извита шия, характерна за котките. Това, което на снимката изглежда като дълга лъвска опашка с окосмение в края, може да е сянка, хвърлена от растителност.

"След поредния убедителен сигнал тази сутрин полицията и ловците посетиха малък горист участък", добави кметът. "Намерихме единствено семейство диви свине".

Издирването, в което се включиха около 100 полицейски служители с хеликоптери, термокамери и дронове, беше организирано след преценка на полицията, че видеото от мобилния телефон показва как лъв преследва дива свиня.

Груберт уточни, че издаденото вчера предупреждение към жителите на предградието да останат по домовете си вече не е в сила.

Той изрази разбиране към служителите, които първоначално са преценили, че видеоклипът показва лъв. "Аз самият бях изненадан колко светъл е глиганът", обясни той и добави, че е невъзможно да се докаже, че няма лъв.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: