Отидете към основна версия

854 31

Тайван провежда военно учение заради непрестанните заплахи от Китай

  • китай-
  • тайван-
  • военно учение-
  • заплахи

На хората беше разпоредено да останат в закрити помещения

Източник: БГНЕС

Тайван изпълнява годишно учение за въздушно нападение, което подсилва подготовката на острова предвид нарастващите военни заплахи от страна на Китай. През учебния ден беше разпоредено на хората да останат в закрити помещения, а движението на автомобили беше спряно в градовете в северната част на острова.

Сирени за евакуация прозвучаха в 13:30 часа местно време, приканвайки хората да потърсят безопасни места, а предупреждение за въздушно нападение беше изпратено и чрез текстово съобщение. Президентът на Тайван Цай Инуън напомни на обществото да запази спокойствие, обяснявайки, че учението се провежда в рамките на военни учения и упражнения.

Китай продължава да налага военен и политически натиск върху Тайван с цел да принуди острова да приеме териториалните му претенции. Това създава напрежение в региона и изисква от Тайван да бъде в постоянна готовност. В търговския район на столицата Тайпе, някои търговски обекти затвориха, а полицията нареди на минувачите да потърсят укритие, цитира news.bg.

Отношенията между Китай и Тайван остават напрегнати, особено след планираното посещение на вицепрезидента на Тайван в Съединените щати.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини