Отидете към основна версия

1 390 16

Александър Вучич: Сърбия строи най-много пътища в Европа

  • вучич-
  • сърбия-
  • пътища-
  • ес-
  • магистрали

Президентът посети първия участък от магистралата Ниш-Мердаре, който ще бъде пуснат в експлоатация днес

Източник: БГНЕС

Президентът на Сърбия, Александър Вучич, с гордост заяви, че страната му строи най-много пътища в Европа, пропорционално на своя размер. Той посочи, че това постижение не е лесно, особено в момент, когато Европа се сблъсква с някакъв вид рецесия. Вучич изрази надежда, че Сърбия ще продължи да поддържа финансова стабилност и да развива сътрудничеството с Европейския съюз.

Президентът посети първия участък от магистралата Ниш-Мердаре, който ще бъде пуснат в експлоатация днес. Този път е изграден според най-високите международни стандарти и ще допринесе за развитието на Южна Сърбия. Вучич изрази увереност, че магистралата ще свърже различните области и народи в региона и ще играе ключова роля в транспортната инфраструктура.

Той благодари на Европейския съюз за големия принос и помощ в строителството на магистралата и заяви, че тази година Сърбия ще открие още стотици километри магистрали.

В допълнение, Вучич обяви, че до края на годината минималната заплата в Сърбия ще бъде повишена до около 400 евро. Той съобщи за предстоящото изграждане на нов завод в Ниш, който ще даде работа на 375 души.

Изграждането на магистралата Ниш-Мердаре е част от инвестиционния план на ЕС за Западните Балкани, който се стреми да мобилизира до 30 милиарда евро до 2027 г. с цел подобряване на инфраструктурата и развитие на региона. Вучич подчерта важността на този проект за свързването на различните държави и народи в района и за развитието на Сърбия като цяло.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: