Отидете към основна версия

2 804 22

САЩ наредиха на държавните си служители в Хаити да напуснат страната възможно най-бързо

  • хаити-
  • сащ-
  • проблеми-
  • сигурност-
  • държавни служители

Причината е в сериозните проблеми със сигурността в страната

Източник: БГНЕС

Според доклад на Ройтерс, Държавният департамент на САЩ издаде нареждане на американските държавни служители в Хаити, които нямат неотложни задачи, да напуснат страната възможно най-скоро. Причината за това нареждане са сериозните проблеми със сигурността в страната, като отвличанията, престъпността и лошата здравна инфраструктура, предаде БТА.

Държавният департамент съветва и другите американски граждани, намиращи се в страната, да предприемат същите мерки за предпазливост и да напуснат поради опасността от отвличания. Отвличанията са станали широко разпространено явление, при което често са засегнати и американски граждани. Похитителите използват различни техники и тежковъоръжени престъпни банди се включват в насилията.

В Хаити цари сериозен хаос, предизвикан от престъпните банди със своите чести отвличания за откуп, групови изнасилвания, мъчения и убийства. В резултат на тези нападения, десетки хиляди хаитяни са принудени да напуснат домовете си, което допълнително ескалира хуманитарната криза в страната.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.

Свързани новини