Отидете към основна версия

902 8

Сунак защити политиката си относно климата

  • великобритания-
  • климат-
  • политика-
  • нулеви емисии

Като подчерта, че постиженията на Великобритания за намаляване на въглеродните емисии са по-добри от тези на други големи държави

Източник: БГНЕС

Британският министър-председател Риши Сунак защити политиката на своето правителство в областта на околната среда, след критики от екоактивисти, като подчерта, че постиженията на Великобритания за намаляване на въглеродните емисии са по-добри от тези на други големи държави. Той сподели, че Великобритания бързо напредна в постигането на целта си за нулеви въглеродни емисии до 2050 г. и има значителен напредък в развитието на възобновяема енергия през последните години.

Въпреки това, има промени в правилата, които са затруднили напредъка в сферата на вятърната енергия, което е предизвикало някои производители да предупредят за затруднения в инвестициите във Великобритания.

Също така, британското правителство одобри нова подземна въглищна мина през декември и планира предоставяне на лицензи за добив на нефт и газ в Северно море. Това предизвика въпроси за ангажимента на Великобритания към прехода към по-чисти форми на енергия и опазването на околната среда.

Сунак отстоява стратегията на Великобритания, като посочва, че страната вече е намалила въглеродните емисии най-бързо сред големите икономики от Г-7. Той призовава за използване на наличните у дома енергийни ресурси, докато се движат към постигането на целта за нулеви въглеродни емисии до 2050 г., тъй като импорт на енергия от далечни държави може да доведе до допълнителни въглеродни емисии. Той подчертава, че постиженията на Великобритания в областта на климата са впечатляващи и няма нужда да се приемат съвети от други страни, предаде БТА.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: