Отидете към основна версия

1 553 2

След горещата вълна: Бури и наводнения в Испания и Италия

  • буря-
  • ветрове-
  • италия-
  • испания-
  • наводнения

Силни ветрове и проливни дъждове причиниха наводнения и разрушения в няколко европейски страни

Източник: Shutterstock

Силни ветрове и проливни дъждове причиниха наводнения и разрушения в няколко европейски страни. В Испания бури засегнаха пристанището Палма на остров Майорка, където бяха съборени дървета, наводненията причиниха смущения и повредиха арена за бикове. В редица региони, включително Балеарските острови, Каталуния и Валенсия, беше обявен оранжев код за тревога поради опасността от наводнения, цитира dariknews.bg.

В Италия мощни ветрове и проливни дъждове засегнаха Ломбардия и Лигурия, като бури изкорениха дървета и повредиха покриви. Град Генуа също бе засегнат.

Циклонът "Попеа", идващ от Северна Европа, се движи през регионите и охлажда атмосферата след лятната гореща вълна. Този циклон също допринесе за силните ветрове и дъждове, които засегнаха различни части на Европа.

Въпреки тези бури и наводнения, някои части на Гърция продължават да се борят с горски пожари, които са особено опасни в условия на горещо и сухо лято. Специалистите от Европейския съюз подчертават ролята на изменението на климата за нарастващата честота и интензивност на горските пожари в региона, като отбелязват, че последните години са били особено тежки по отношение на щетите от горски пожари.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: