Last news in Fakti

28 Август, 2023 12:43 1 541 2

След горещата вълна: Бури и наводнения в Испания и Италия

  • буря-
  • ветрове-
  • италия-
  • испания-
  • наводнения

Силни ветрове и проливни дъждове причиниха наводнения и разрушения в няколко европейски страни

След горещата вълна: Бури и наводнения в Испания и Италия - 1
Източник: Shutterstock

Силни ветрове и проливни дъждове причиниха наводнения и разрушения в няколко европейски страни. В Испания бури засегнаха пристанището Палма на остров Майорка, където бяха съборени дървета, наводненията причиниха смущения и повредиха арена за бикове. В редица региони, включително Балеарските острови, Каталуния и Валенсия, беше обявен оранжев код за тревога поради опасността от наводнения, цитира dariknews.bg.

В Италия мощни ветрове и проливни дъждове засегнаха Ломбардия и Лигурия, като бури изкорениха дървета и повредиха покриви. Град Генуа също бе засегнат.

Циклонът "Попеа", идващ от Северна Европа, се движи през регионите и охлажда атмосферата след лятната гореща вълна. Този циклон също допринесе за силните ветрове и дъждове, които засегнаха различни части на Европа.

Въпреки тези бури и наводнения, някои части на Гърция продължават да се борят с горски пожари, които са особено опасни в условия на горещо и сухо лято. Специалистите от Европейския съюз подчертават ролята на изменението на климата за нарастващата честота и интензивност на горските пожари в региона, като отбелязват, че последните години са били особено тежки по отношение на щетите от горски пожари.

http://


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Матей преображенски

    1 0 Отговор
    Може да звучи малко конспиративно,но изглежда а-ме-ри-кан-ци-те са задействали климатичното оръжие ХАРП,основно в Европа.Виждате какви аномалии се случват,невиждани жеги и суша,а в Сибир проливни валежи и наводнения.Разсипаха я тая Европа и не кандисват.
  • 2 Хаха

    1 0 Отговор
    Природата там се подготвя тържествено да посрещне Магарев.
Новини по държави: