Отидете към основна версия

1 811 3

Президент призова за създаването на справедлива финансова система

  • индонесия-
  • асеан-
  • среща-
  • джоко видодо

Това заяви Видодо в навечерието на срещата на върха на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на Индонезия Джоко Видодо се надява Световната банка (СБ) да помогне за създаването на по-справедлива финансова система. Той заяви това по време на среща с президента на СБ Аджай Банга в навечерието на срещата на върха на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН).

„Индонезия и други развиващи се страни имат големи надежди, че ще създадете глобална финансова система, която е по-справедлива за всички, особено за развиващите се страни“, цитира Компас думите на Видодо.

Индонезийският президент смята, че Банга е наясно с критиките към Световната банка, включително от генералния секретар на ООН, за недостатъчно внимание към интересите на развиващите се страни, пише вестникът. „Искам да проуча потенциала на сътрудничеството на Световната банка с Индонезия и АСЕАН за справяне с това предизвикателство“, каза Видодо.

Срещата на върха на АСЕАН, както и съпътстващите я срещи с участието на представители на поканените държави и региони, ще продължат в Джакарта до 7 септември. Страните ще обсъдят въпроси на интеграцията и разширяване на сътрудничеството в различни области, както и редица регионални въпроси. Според местни наблюдатели ключови теми на срещата може да са кризата в Мианмар и ситуацията около спорните, от гледна точка на някои страни, акватории в Южнокитайско море.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини