Отидете към основна версия

1 408 4

"Мета" спира функцията "Фейсбук нюз" във Франция, Германия и Великобритания

  • фейсбук-
  • мета-
  • информация

Тази информация беше предоставена в блог публикация от социалната мрежа

Източник: Shutterstock

Днес американският технологичен гигант "Мета" (Meta) обяви, че ще прекрати функцията "Фейсбук нюз" (Facebook News) в края на тази година на основните си европейски пазари, включително Великобритания, Франция и Германия, съобщи агенцията "Франс прес".

Въпреки че потребителите на най-голямата социална мрежа в света ще продължат да имат възможността да четат и споделят новини на своите профили, "Мета" няма да продължава да предоставя функцията "новини" и няма да сключва споразумения с издатели за предоставяне на новинарско съдържание в тези страни, където броят на потребителите надвишава 130 милиона. Тази информация беше предоставена в блог публикация от социалната мрежа.

Силициевата долина наистина води множество юридически битки в различни части на света със законодатели и медийни организации, които обвиняват компанията, че извлича печалба от съдържанието им, без да им предоставя справедлива част от приходите от реклама. Този вид обвинения се издигат и срещу други технологични гиганти.

В съобщението си в блога "Мета" подчертава, че глобалната ѝ стратегия за "Фейсбук" насочва усилията ѝ към отдалечаване от информационното съдържание. Компанията посочва, че основната цел на хората, когато използват "Фейсбук", е да се свързват с други хора и да откриват нови възможности, страсти и интереси. Тя добавя, че новинарското съдържание представлява по-малко от 3% от това, което хората по цял свят виждат на своите профили.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини