Отидете към основна версия

1 555 11

Готвят ново обвинение срещу Хънтър Байдън

  • хънтър байдън-
  • прокуратура-
  • обвинения

Адвокатите на сина на американския президент заявиха, че той е спазил условията на първоначалното споразумение с прокурорите по обвинението в незаконно притежаване на оръжие

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американски федерални прокурори планират да поискат преди края на месеца да бъде повдигнато ново обвинение от разширен съдебен състав срещу сина на президента Джо Байдън - Хънтър, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА, като се позова на подадени вчера съдебни документи.

Документите са подадени по съдебното дело за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие, в което Хънтър Байдън бе обвинен, че е имал оръжие, докато е употребявал наркотици, въпреки че прокурорите не уточняват още какви обвинения ще поискат. Той също така бе разследван и за своите бизнес сделки.

Според прокурора на щата Делауер Дейвид Уайс, новоназначен като специален прокурор по разследването, ще се иска обвиненията по делото за неплащане на данъци и делото за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие срещу Хънтър Байдън да бъдат повдигнати преди 29 септември.

Адвокатите му заявиха, че той е спазил условията на първоначалното споразумение с прокурорите по обвинението в незаконно притежаване на оръжие, което предвижда синът на президента Байдън да бъде предпазен от съдебно преследване, ако няма нови нарушения и проблеми в продължение на две години. Според неговия адвокат споразумението остава в сила. Прокурорите обаче не са съгласни с него.

Съобщенията за евентуално ново обвинение идват в момент, когато републиканците от Камарата на представителите на САЩ се готвят за очаквано разследване за импийчмънт на президента Джо Байдън по непотвърдени данни, че той е играл роля в чуждестранните бизнес дела на своя син по времето, когато е бил вицепрезидент.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 14 гласа.

Свързани новини