Last news in Fakti

7 Септември, 2023 05:16 1 541 11

Готвят ново обвинение срещу Хънтър Байдън

  • хънтър байдън-
  • прокуратура-
  • обвинения

Адвокатите на сина на американския президент заявиха, че той е спазил условията на първоначалното споразумение с прокурорите по обвинението в незаконно притежаване на оръжие

Готвят ново обвинение срещу Хънтър Байдън - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американски федерални прокурори планират да поискат преди края на месеца да бъде повдигнато ново обвинение от разширен съдебен състав срещу сина на президента Джо Байдън - Хънтър, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА, като се позова на подадени вчера съдебни документи.

Документите са подадени по съдебното дело за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие, в което Хънтър Байдън бе обвинен, че е имал оръжие, докато е употребявал наркотици, въпреки че прокурорите не уточняват още какви обвинения ще поискат. Той също така бе разследван и за своите бизнес сделки.

Според прокурора на щата Делауер Дейвид Уайс, новоназначен като специален прокурор по разследването, ще се иска обвиненията по делото за неплащане на данъци и делото за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие срещу Хънтър Байдън да бъдат повдигнати преди 29 септември.

Адвокатите му заявиха, че той е спазил условията на първоначалното споразумение с прокурорите по обвинението в незаконно притежаване на оръжие, което предвижда синът на президента Байдън да бъде предпазен от съдебно преследване, ако няма нови нарушения и проблеми в продължение на две години. Според неговия адвокат споразумението остава в сила. Прокурорите обаче не са съгласни с него.

Съобщенията за евентуално ново обвинение идват в момент, когато републиканците от Камарата на представителите на САЩ се готвят за очаквано разследване за импийчмънт на президента Джо Байдън по непотвърдени данни, че той е играл роля в чуждестранните бизнес дела на своя син по времето, когато е бил вицепрезидент.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А децата на руският

    4 34 Отговор
    Президент са милиардери. На тези около него-също. На губернаторите-също. Крадат народа си и Русия и народа им ръкопляска. Пращат чуждите деца да воюват и умират, а техните се пекат на яхти по курортите в "гнилия запад". Освен че не ги съдят, им дават медали и награди. Постове и звания. Така е в първобитния строй.

    Коментиран от #4, #5

  • 2 среднощен

    17 3 Отговор
    Ще "отстранят Байдън и Тръмп" от надпреварата в изборите за президент и ще включат нов, по-млад кандидат, в "играта"... Необходимо е разединеното американско общество след "пандемията и войната в Украйна" да бъде отново консолидирано...
  • 3 Българин

    34 0 Отговор
    Готвят оправдателна присъда за този престъпник. И после козяшките журналисти говорят, че в САЩ никой не можел да се измъкне от правосъдието.
  • 4 УхльоФ

    32 3 Отговор

    До коментар #1 от "А децата на руският":

    Поста ти няма нищо общо с темата! Изчакай тема за Русия и тогава на воля се плюнчи!

    Коментиран от #7

  • 5 Иван Томов

    24 0 Отговор

    До коментар #1 от "А децата на руският":

    САЩ се готвят за очаквано разследване за импийчмънт на президента Джо Байдън

    Това не го твърдя аз написано е В статията
  • 6 ВЪН циони$тит€ ОТ БЪЛГАРИЯ!

    11 4 Отговор
    ТЕЗИ ПРОКУРОРИ $А АГ€НТИ НА ПУТИН, ВЕДНАГА ГИ СМЕНЕТЕ КАТО И. Г€ Ш€В! :))
  • 7 Поста има даже много общо.

    4 23 Отговор

    До коментар #4 от "УхльоФ":

    В САЩ и въобще в запада няма недосегаеми, а в тоталитарните диктатури е пълно с такива. В САЩ съдят бившият президент и синът на настоящият също. Няма шуробаджанащина и покровителство. Без значение какъв си, кой ти е баща или колко пари имаш ти или корпорацията ти. Докато в Русия, Сирия, Венецуела, Беларус, Турция и т.н. е точно обратното.
  • 8 Брендо

    25 1 Отговор
    Изключително лоялен клиент и френд, достоен за наградата Нобел в областта на иновативната буология, новатор в промяната на човешката Днк, радетел на свободата, демократ до мозъка на костите си, лице на идеята "златен милиард" и новата сексуална революция сред подрастващите!
    Поклон приятелю на кристалите,поздрави баща си!
  • 9 ДЕМОКРАТ

    19 0 Отговор
    Ма много убава снимка сте му турили на тоя смъркач. Голем любител на семейството - няема що.
  • 10 Небинарен евроатлантик с разтройство

    5 0 Отговор
    Гаден наркоман
  • 11 Оракула от Делфи

    6 0 Отговор
    Този "лигльо" трябваше да го съдят, за 5 милиона долара , които" баща му уреди"
    от украинската държавна петролна фирма "Бурисма"!
    Той ги пропиля по леки жени , наркотици и скъпи хотели,
    а делото, явно е" избило " в типичен "Гещевски модел "
    ,ще бъде съден, за притежание на патрони и пистолет!
    "Къде го чукаш , а то къде се пука"!
    Американците ,са започнали да усвояват,
    успешно , номерата на "Руската олигархия и тяхната вътрешна ,съдебна система"???
    Който е на власт, той коли и беси!