Отидете към основна версия

2 072 33

Вучич: ЕС ще "чете лекции" на Сърбия заради санкциите срещу Русия

  • сърбия-
  • русия-
  • санкции-
  • ес-
  • украйна-
  • вучич

Тъй като Белград не е наложил санкции на Москва заради инвазията в Украйна

Източник: БГНЕС

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че европейските служители ще му "четат лекции" по време на срещите в Общото събрание на ООН, тъй като Сърбия не е наложила санкции на Русия заради инвазията в Украйна, съобщава "Вести".

"Европейските служители ще ми четат лекция, както и всички останали, както подобава. Ще ги изслушам внимателно и ще отвърна: хубаво е, че ми изнесохте лекция, но аз съм президентът на Сърбия и докато смятаме, че можем да издържим на тези лекции, то ще водим такъв вид политика", изтъкна той в Ню Йорк, където присъства на Общото събрание на ООН, цитира news.bg.

Вучич добави, че когато осъзнае, че това не може да продължава повече, ще спре да води такава политика. Той обаче подчерта, че Сърбия води политика на отговорност от година и седем месеца, която по негови думи е честна и справедлива.

"Предстоят ни важни двустранни срещи с всички, които могат да повлияят по някакъв начин в бъдеще както по отношение на инвестициите, така и по отношение на политическите и регионалните въпроси, важни за Сърбия", отбеляза Вучич.

Въпреки че Сърбия гласува в подкрепа на три резолюции на ООН, осъждащи руската агресия срещу Украйна, тя не се присъедини към международните санкции срещу Москва.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: