20 Септември, 2023 15:41 2 071 33

Вучич: ЕС ще "чете лекции" на Сърбия заради санкциите срещу Русия

  • сърбия-
  • русия-
  • санкции-
  • ес-
  • украйна-
  • вучич

Тъй като Белград не е наложил санкции на Москва заради инвазията в Украйна

Вучич: ЕС ще "чете лекции" на Сърбия заради санкциите срещу Русия - 1
Източник: БГНЕС

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че европейските служители ще му "четат лекции" по време на срещите в Общото събрание на ООН, тъй като Сърбия не е наложила санкции на Русия заради инвазията в Украйна, съобщава "Вести".

"Европейските служители ще ми четат лекция, както и всички останали, както подобава. Ще ги изслушам внимателно и ще отвърна: хубаво е, че ми изнесохте лекция, но аз съм президентът на Сърбия и докато смятаме, че можем да издържим на тези лекции, то ще водим такъв вид политика", изтъкна той в Ню Йорк, където присъства на Общото събрание на ООН, цитира news.bg.

Вучич добави, че когато осъзнае, че това не може да продължава повече, ще спре да води такава политика. Той обаче подчерта, че Сърбия води политика на отговорност от година и седем месеца, която по негови думи е честна и справедлива.

"Предстоят ни важни двустранни срещи с всички, които могат да повлияят по някакъв начин в бъдеще както по отношение на инвестициите, така и по отношение на политическите и регионалните въпроси, важни за Сърбия", отбеляза Вучич.

Въпреки че Сърбия гласува в подкрепа на три резолюции на ООН, осъждащи руската агресия срещу Украйна, тя не се присъедини към международните санкции срещу Москва.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 РУСИЯ-ПОСЛЕДНАТА КОЛОНИАЛНА ИМПЕРИЯ

    15 33 Отговор
    С огън и меч и невиждана жестокост и кръвожадност – са покорени още и племената и народите на Далечния Изток. Още през XVI век е покорено Сибирското ханство, а Сибир е колониализиран.

    Донесените от завоевателите болести, най-вече едрата шарка, унищожават близо 80 процента от народите на тунгусите и якутите (по аналогичен начин болестите, донесени от белите колонизатори, унищожават съществена част от индианците в двете Америки). Със серия от военни походи и наказателни операции са покорени чукчите в Чукотка.

    Водена е политика на изтребление спрямо онези части от коренните народи на Далечния Изток, които не са приемали руско поданство и васално подчинение на Русия.

    Когато Путин или яхниеното невежество из социалните мрежи говорят за американските индианци, трябва да се припомня и изтребителната война на Руската империя срещу американските индианци в Аляска.

    Известна е войната срещу индианския народ на тлингкитите, в която РУСНАЦИТЕ ИЗБИВАТ ДО КРАК ИНДИАНСКИТЕ ПОСЕЛЕНИЯ на остров Ситка и в околностите, за да завладеят техните територии и ресурси (риба, кожи и пр.). Неслучайно, когато през 1989 г. в Ситка беше поставен паметник на руския колониален управител Александър Баранов, това предизвика вълна от възмущение сред днешните американски индианци. И прочие.

    И когато Лавров преди няколко дни заговори за тежкото колониално минало на Африка, си струваше да му бъде припомнено всичко това.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Историк

    17 33 Отговор
    Сърбия от година и седем месеца подкрепя с всички средства военопрестъпен режим извършил най-големите престъпления през 21ви век в замяна на малко финансова и военна помощ.

    Това не е учудващо, тъй като самата политика на Сърбия на Балканите е миниверсия на руската политика по света, включитлено сръбски военопрестъпни режими.

    Коментиран от #27

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Болярин

    29 6 Отговор

    До коментар #3 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Стойко Слава на Русия
  • 7 !!!?

    10 28 Отговор
    Сърбия ще си остане кремълски протекторат на изкуствено дишане...но нека Вучич да каже, сърбите ли искат в ЕС или ЕС иска да влезе в Сърбия !!

    Коментиран от #13, #14

  • 8 Шмульо

    36 7 Отговор
    Статията е за Сърбия. Една суверенна страна, понесла злокобната американска агресия на своята земя, разорана и разпарчедосана от американски пирати. До тук -нито едно мнение по статията. Описано е, че Сърбия си води дипломатически международната политика -премерено, с уважение и с извеждане на преден план, на националните си интереси, не приемайки с метани и блюдолизие, вмешателство в суверенните й държавни интереси. Това е право (най често незачитано от силните в налагането на принуда спрямо другите държави) на всяка суверенна държава -сама да избира своя път. За жалост, родната ни политика за пореден път в исторически план, се оглавява от слугинаж и предателски, спрямо националните ни интереси, мафиотска върхушка, финансирана, заплашвана и направлявана от вън. Без всякаква мисъл за национален интерес, а още по малко за националноо достойнство. Резултатът от това, няма как да се очаква, да се различава от предишните ни катастрофи в национално -политическия статус на държавата ни.

    Коментиран от #12, #22

  • 9 Край

    21 5 Отговор
    Сърбия се опря на Хитлер и Сталин - ще се опре и на Байдън и Путин. Евалата Брато.

    Коментиран от #10

  • 10 Българин

    8 20 Отговор

    До коментар #9 от "Край":

    Сърбия се продаваше и на Хитлер и на Сталин, а сега се продава едновременно на Путин и на Запада.

    Не знам защо това е повод за възхита, освен като констатация, че е доказателство за абсолютно безгръбначие.

    Коментиран от #16

  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 5 Отговор
    Слава на Русия
  • 12 Историк

    8 16 Отговор

    До коментар #8 от "Шмульо":

    Сърбия започна войните с републиките без САЩ да има нищо общо с това.

    Коментиран от #15

  • 13 Защо да не иска?

    18 6 Отговор

    До коментар #7 от "!!!?":

    ЕС иска да влезе всякъде, където има нещо съществено за крадене. А в Сърбия има. И ако не отблъсне ЕС (жалко, но РФ не й помогна, когато трябваше), никой няма да ги пита сърбите дали искат ЕС (също като нас), а ще им приложат хватката (прцедент -Украйна) и ще ги заробят, като нас.
  • 14 Умен по цялата глава

    7 14 Отговор

    До коментар #7 от "!!!?":

    Сърбия е Асоцииран член на" Организация на Договора за колективна сигурност" от 2013 та година
    Сърбия е във един и същ се Военен блок с Руския Окупатор ..Това е Руското НАТО...Осмисляте ли какво означава това???И те си имат член 5 и Руския Агресор всеки момент може да кацне в Сърбия да ги Освобождава...
  • 15 Измисленик

    16 4 Отговор

    До коментар #12 от "Историк":

    САЩ, в Югославия приложиха същия суплес, тип "Майдан", като в Украйна. Но им беше лесно, защото го нямаше Путин. Така че, не е да нямат нищо общо, а са в дъното на процеса. В Пеник още мрат от радиация.
  • 16 Нарича се

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Дипломация. И е на почит навсякъде по света. Освен при аборигените.
  • 17 бриз

    13 5 Отговор

    До коментар #1 от "РУСИЯ-ПОСЛЕДНАТА КОЛОНИАЛНА ИМПЕРИЯ":

    А САЩ и Великобритания какви са бе , да не би с референдум сред местното население да са присъедили толкова много територии към държавите си ?

    Коментиран от #20, #31

  • 18 Декларация прие

    3 4 Отговор
    Сърбия Срещу Русия два пъти . Осъди Руското Нахлуване , Осъди Руската агресия . Това санкциите е друго .
  • 19 Кандидат Милионер

    4 11 Отговор
    Русофили,комунисти,искат да ни извадят от НАТО и да ни прикрепят към ОДКС - военния блок на Руския Окупатор,където Сърбия е Асоцииран член от 2013 та година след Газопровода дето им го платихме с 3 милиарда лева,вместо да си направим магистрала...Неам нерви вече...
  • 20 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    7 6 Отговор

    До коментар #17 от "бриз":

    А ние защо биете негрите , ли ми играеш ?

    Говорим за бандитизма на Русия, тя е предмета на темата, откакто нападна Украйна , не САЩ и Британия . Западните страни са признали своя колониален период . Бившите им Колониите им вече са свободни държави . Сега е време това да стане и с поробените от Русия над сто народа и нации . Трябва да получат Свободата и независимостта си от Русия , щом като Русия е решила да се мери с Запада .

    Коментиран от #26

  • 21 Ехаааа

    3 4 Отговор
    Сърбито много як го раздава, ама косоварчето направо го отвя!
  • 22 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    6 5 Отговор

    До коментар #8 от "Шмульо":

    Сърбия е бандитска държава, вечен враг на Майка България, на българите и на българщината .

    Когато бандитска българо-мразка, руско-комунистическа Сърбия на Свободан Милошевич извършваше същите убийства и същия геноцид в Косово срещу беззащитните албанци там, което Косово тогава беше автономна република в Сърбия, както и Нагорни Карабах имаше такъв статут , СВОБОДНИЯТ СВЯТ НЕ ОСТАНА БЕЗУЧАСТЕН И НЕ СЕ ОПРАВДАВАШЕ, както бандитска Русия се оправдава за Нагорни Карабах , А СМАЗА ЗА НУЛА ВРЕМЕ БАНДИТСКА СЪРБИЯ И КОСОВАРИТЕ БЯХА СПАСЕНИ .

    Коментиран от #25

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 бриз

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Колко са свободни бившите колонии , например в Африка , грабят им природните ресурси като за световно , правителствата им като Киро и Бойко , народ беден , трябваше с военни преврати да свалят васалните правителства на Запада , а ние защо свалихме Ветото на СМакедония и да не изброявам друго ...сигурно защото сме свободни .Тук деца ли те четат , кой си мислиш , че можеш да манипулираш.

    Коментиран от #29

  • 27 Жеко

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Историк":

    Търси лекарска помощ
  • 28 И вако и тако

    2 2 Отговор
    Ами Вучко след като подкрепяте терористи и диктаторски режими се чита че и вие сте същите Няма как да стане с чупки в ханша и вдигане на опашката да ви приемат в ЕС
  • 29 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "бриз":

    Абе, човече, ние говорим за престъпленията на Русия, ти пак разводняваш темата . Ами Русия не краде ли безобразно всичко от завладяните от нея народи и земи . Взима златото и диамантите от Якутия, нефта и газа от Сибир, ама коренните сибиряци не са руснаци, панимаеш .

    И защо се обръшащ към мен- ама вие защо свалихте ветото за Македония ? Абе аз Киро и компанията му я ненавиждам не по-малко, отколкото ненавиждам руските подлоги .

    Чети : “ВСИЧКО ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ДЪРЖАВНО-ОРГАНИЗИРАНИЯ БАНДИТИЗЪМ – ПОСЛЕДНИЯ СТАДИЙ НА ИЗТОЧНО-ЕВРОПЕЙСКИЯ КОМУНИЗЪМ “, 674 стр., А4 :

    (Тук не дават да се публикуват линкове, намерете сайта й чрез търсачка по името й .)

    Том І от нея се казва така :

    ИСТОРИЯ НА ТАЙНАТА ДЪРЖАВА

    Кой управлява България ? Легитимни органи или криминални организации ?

    Дисекция на държавно-организирания бандитизъм – последният стадий на Източно - Европейския комунизъм

    Най-доброто оръжие за Свободата и Просперитета на Българския Народ
  • 30 Чичо Дончо каза

    1 3 Отговор
    ЕС натиска Сърбия,но тя е независима държава,докато БГ е колониален придатък на ЕС.
  • 31 Човек

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "бриз":

    Разликата между Великобритания и Русия е няколко века. Великобритания отдавна се е върнала от там, където Русия отива. Британците дадоха независимост на всичките си колонии, една от които между другото беше Америка. В същото време Русия дори не признава езиците на народите от републиките, които насила са вкарани във федерацията й. Колониалното минало на Великобритания е точно такова - минало и то далечно такова. За Русия то е настояще, защото до ден днешен тя продължава да извършва геноцид в републиките - както културен, така и чисто физически. Кой мислиш Путин мобилизира и хвърля като пушечно месо във войната? Ами не са московчани и петербургци. Британската империя е била най-голямата в човешката история и е обхващала 23% от територията на земята, но в крайна сметка е освободила колониите и се е върнала в границите на острова. Същото ще се случи с Русия, която ще се върне в границите на Московията. Разликата е, че британците в крайна сметка покориха света с т.нар. мека сила - технологии и иновации, които отвориха път за езика и културата им, които цялото земно кълбо само прегърна. Руснаците са прекалено елементарни за да постигнат подобно нещо. Те знаят само да убиват и рушат, затова руски се говори само там, където са го наложили със сила. Затова и ти самият знаеш английски, но не и руски, който уж ти е "братски славянски".
  • 32 Българин

    2 1 Отговор
    Ти наистина ли си толкова г.л.а.м.а.в.Това както си писал е великобритания ,а не англия.И колкото до твоята америка ,то именно Русия се върна в границите си,а германия и япония са под американска окупация. И какво ще кажеш за Афганистан ,а за арабска пролет . А умнико
  • 33 Българин

    2 0 Отговор
    Генерал ВАЗОВ минава,шапки доло
Новини по държави: