Отидете към основна версия

1 840 31

Синът на Кадиров, пребил затворник, няма да бъде разследван

  • адам кадиров-
  • рамзан кадиров-
  • русия-
  • разследване-
  • затвор-
  • коран-
  • чечения

Рамзан Кадиров се радва на широка свобода на действие от страна на президента Владимир Путин

Снимка: БГНЕС/ EPA

Синът на чеченския лидер Рамзан Кадиров няма да бъде разследван за побой над затворник, обвинен в изгаряне на Корана, тъй като е само на 15 години, съобщи рускaта новинарска агенция "База", цитирана от Ройтерс, предаде БТА.

Кадиров е заявил, че се гордее със сина си Адам за това, че е придобил "идеалите на възрастен за чест, достойнство и защита на религията си", и разпространи видеоклип, в който млад мъж в удря и рита мъж, който се гърчи на стол, след което го поваля на пода и го удря по главата.

Затворникът Никита Журавел се е оплакал на руския омбудсман, която заяви, че е предала въпроса на колегата си в Чечения. Агенция "База", която има тесни връзки с руските служби за сигурност, предаде, че чеченското министерство на вътрешните работи е отказало да образува дело, тъй като Адам Кадиров не е навършил 16 години и не носи наказателна отговорност.

Рамзан Кадиров се радва на широка свобода на действие от страна на президента Владимир Путин да управлява Чечения като свое лично владение, но разгневи дори прокремълските хардлайнери с хвалбите към сина му, който преби етнически руснак. Предполагаемото изгаряне на Корана не е било извъшено в Чечения, а руските следователи заявиха, че са прехвърлили Журавел в чеченски арест, тъй като мюсюлманите там възприемат себе си като жертви на инцидента.

Рамзан Кадиров, който в четвъртък навършва 47 години, управлява Чечения с железен юмрук, откакто стана президент през 2007 г. Той се радва на щедро финансиране от страна на Путин, който иска да осигури лоялността на предимно мюсюлманската република и възстановяването ѝ от разрушенията, които бяха нанесени от две войни, предотвратили отделянето ѝ от Русия. Кадиров все повече популяризира Адам и двамата му по-големи братя, като през март най-големият от тях беше сниман с Путин в Кремъл.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания