Отидете към основна версия

756 3

Турските власти задържаха 92-ма души по подозрение за връзки с терористичната организация

  • турция-
  • задържани-
  • терористична организация-
  • ислямска държава

Това съобщи министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая

Снимкa: Shutterstock

Общо 92-ма души бяха задържани в Турция по подозрение за връзки с терористичната организация "Ислямска държава" (ДАЕШ). Това съобщи министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая в акаунта си в социалната мрежа Екс, цитирана от БТА.

В рамките на антитерористичната операция на полицията, извършена едновременно в 26 окръга, сред които Айдън, Текирдаг, Адана, Анкара, Анталия, Истанбул, Измир, Коня, са били задържани 92-ма души, заподозрени във връзки с ДАЕШ, уточни Йерликая.

Няма да позволим на терористичните организации и на техните помощници „да дишат“. Нашата борба срещу тероризма ще продължи, докато не бъде неутрализиран и последният терорист, заяви турският вътрешен министър.

Десет членове на джихадистката групировка „Ислямска държава“, които са планирали извършване на бомбен атентат в Турция, бяха задържани на 22 септември в турския егейски град Измир.

През 2013 г. Турция бе една от първите държави, които включиха "Ислямска държава" в списъка си с терористични организации. Оттогава страната е била мишена на групировката многократно, като са извършени най-малко десет самоубийствени нападения, седем бомбени атаки и четири въоръжени нападения, отнели живота на най-малко 300 души и ранили стотици други.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: