Отидете към основна версия

2 658 56

Германия преразглежда помощта за палестинците след атаките на "Хамас" срещу Израел

  • германия-
  • помощ-
  • палестина-
  • преразглеждане-
  • атака-
  • израел

Министърът на икономическото сътрудничество и развитие Свеня Шулце заяви, че правителството винаги е внимавало да проверява дали средствата се използват само за мирни цели. "Но тези нападения срещу Израел бележат ужасен прелом", каза тя

Снимка: EPA/БГНЕС

Германското правителство днес обяви, че преразглежда помощта си от стотици милиони евро за палестинците след най-голямото нападение срещу Израел от години насам, извършено от палестинската групировка "Хамас", предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Министърът на икономическото сътрудничество и развитие Свеня Шулце заяви, че правителството винаги е внимавало да проверява дали средствата се използват само за мирни цели. "Но тези нападения срещу Израел бележат ужасен прелом", каза тя.

"Сега ще преразгледаме целия си ангажимент за палестинските територии", добави Шулце.

Германия ще обсъди с Израел как проектите за развитие на региона могат да бъдат обслужвани най-добре и ще координира действията си със своите международни партньори, каза още министърката от лявоцентристкото правителство на канцлера Олаф Шолц. Някои германски депутати, особено консерваторите от опозицията, призоваха за прекратяване на помощта.

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи, че Германия е повишила защитата на израелските и еврейските институции в Германия само ден след като палестинската групировка "Хамас" извърши най-голямото нападение срещу Израел от години насам.

Шолц каза пред журналисти в Берлин, че Германия застава твърдо зад Израел и отбеляза, че страната има право да се защитава срещу "варварските нападения". Германският канцлер обаче предупреди да не се разпалва конфликтът.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 35 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: