Отидете към основна версия

3 072 36

Подкрепа за палестинците: Организирана демонстрация в много градове в Турция

  • палестина-
  • турция-
  • подкрепа

В събота пред посолството на Израел в Анкара се състоя протест против действията на израелската държава

Снимкa: Shutterstock

Демонстрации в подкрепа на палестинците бяха организирани през уикенда в много градове в Турция, цитирана от БТА.

Много хора се събраха в събота пред джамията „Фатих“ в едноименния централен истанбулски район, разказва пред БТА жителят на Истанбул - Енгин.

По думите на очевидеца повечето от протестиращите срещу Израел са били мигранти. Енгин, който се занимава със строителство, каза, че демонстрантите са издигнали флагове на Палестина и плакати с лозунги в подкрепа на палестинците и радикалното палестинско движение Хамас. Протестиращата тълпа е стигнала до парка „Фатих“.

В събота пред посолството на Израел в Анкара се състоя протест против действията на израелската държава. На следващия ден - в неделя, пред джамията „Хаджъ байрам“ в турската столица се събраха стотици поддръжници на палестинците. Демонстрантите издигнаха плакати с лозунги против Израел.

Протести срещу Израел бяха организирани в още редица градове, включително в Истанбул, Измир, Невшехир, Коня, Адана, Афионкарахисар, Сиирт.

Председателят на Асоциацията на анадолската младеж Салих Туран държа реч в подкрепа на Палестина, каза още пред БТА Енгин.

По информация на местните медии протестът в района Фатих е бил организиран от ислямистката ХЮДА-ПАР.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 26 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: