Отидете към основна версия

2 873 27

Франция с рекорден брой експулсирани радикали

  • франция-
  • експулсиране-
  • радикали

От началото на годината техният брой е 89 души

Снимка: ЕРА/БГНЕС

От началото на 2023 г. френските власти са експулсирали от страната 89 чужденци - привърженици на радикална идеология. „От началото на годината, в съответствие с инструкциите на президента на републиката Еманюел Макрон, 89 чужденци, отдадени на радикална идеология, са били експулсирани от страната“, съобщи френският вътрешен министър Жералд Дарманин на страницата си в социалната мрежа X (бивш Twitter). По думите му за последния месец са изгонени 8 души.

Преди това Макрон поиска лидерите на правоприлагащите органи да гарантират, че всички хора от т.нар. списък S (списък на хора, склонни към радикална идеология) са подложени на необходимите процедури, включително подготовка за депортиране, ако е необходимо.

Към момента в страната има около 20 000 души, включени в списъците на хора, придържащи се към радикална идеология. От тях около 5000 може да са склонни към активни действия.

Франция въведе максимално ниво на терористична заплаха. Това се случи след нападение на 13 октомври от нападател с нож в учебно заведение в община Арас. Учителят умря от ръцете му. Пострадали са още трима души, сред които и охранител на учебното заведение.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: