Отидете към основна версия

1 374 13

Премиерът на Нидерландия пристига в Израел

  • марк рюте-
  • нидерландия-
  • бенямин нетяняху-
  • израел

Марк Рюте ще разговаря с колегата си Бенямин Нетаняху

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте ще посети днес Израел, за да преговаря с премиера Бенямин Нетаняху и с палестинския президент Махмуд Абас, съобщиха канцелариите на Рюте и Нетаняху, цитирани от Ройтерс и БТА.

Рюте заминава, след като днес министерството на външните работи на Нидерландия потвърди смъртта на 33-годишна холандка, която е пътувала до Газа, за да посети семейството си малко преди началото на войната между Израел и "Хамас". В изявлението се казва, че Рюте разговарял с Нетаняху и е поискал разяснения относно смъртта на жената.

Той също така призова за "хуманитарни паузи" в сраженията, за да може помощта да достигне до жителите на ивицата Газа. "Израел има право да се защитава и трябва да премахне заплахата от страна на "Хамас", и да направи всичко възможно, за да освободи заложниците", заяви Рюте.

Службата на Нетаняху съобщи и за предстоящо посещение на френския президент Еманюел Макрон. В съобщението се казва, че двамата лидери "ще пристигнат в понеделник и вторник" и ще се срещнат с израелския премиер.

Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 8 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: