Отидете към основна версия

6 627 7

Решено! Мигрантите в Германия ще могат по-лесно да започват легална работа

  • германия-
  • мигранти-
  • олаф шолц

С решението на кабинета в Берлин се намалява от 9 на 6 месеца срокът, в който се забранява правото на трудова заетост на мигрантите, настанени в т.нар. Центрове за първоначално приемане

Снимка: Shutterstock

Правителството на Германия одобри пакет от мерки, даващи възможност на мигрантите, търсещи убежище, и на тези, които са със статут на временно пребиваващи във Федералната република, за по-бърз достъп до трудовия пазар на страната, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Благодарение на решението на кабинета в Берлин ще бъде гарантирано правото на временно пребиваващите в страната чужденци, които технически са задължени да я напуснат, но не може да бъдат депортирани поради определени причини, да работят легално в Германия.

С решението на кабинета в Берлин се намалява от 9 на 6 месеца срокът, в който се забранява правото на трудова заетост на мигрантите, настанени в т.нар. Центрове за първоначално приемане.

Чужденците, които са подали "очевидно неоснователни" молби за право на убежище в Германия, тъй като са пристигнали от страни, които са определени като сигурни за пребиваване, няма да имат право да се възползват от новите мерки, с които се облекчават възможностите за мигрантите да започнат легално работа в страната. Това право няма да имат и тези бежанци, които не сътрудничат на германските власти, когато се налага да бъде изяснена самоличността им.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: