Last news in Fakti

1 Ноември, 2023 16:36 6 527 7

Решено! Мигрантите в Германия ще могат по-лесно да започват легална работа

  • германия-
  • мигранти-
  • олаф шолц

С решението на кабинета в Берлин се намалява от 9 на 6 месеца срокът, в който се забранява правото на трудова заетост на мигрантите, настанени в т.нар. Центрове за първоначално приемане

Решено! Мигрантите в Германия ще могат по-лесно да започват легална работа - 1
Снимка: Shutterstock

Правителството на Германия одобри пакет от мерки, даващи възможност на мигрантите, търсещи убежище, и на тези, които са със статут на временно пребиваващи във Федералната република, за по-бърз достъп до трудовия пазар на страната, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Благодарение на решението на кабинета в Берлин ще бъде гарантирано правото на временно пребиваващите в страната чужденци, които технически са задължени да я напуснат, но не може да бъдат депортирани поради определени причини, да работят легално в Германия.

С решението на кабинета в Берлин се намалява от 9 на 6 месеца срокът, в който се забранява правото на трудова заетост на мигрантите, настанени в т.нар. Центрове за първоначално приемане.

Чужденците, които са подали "очевидно неоснователни" молби за право на убежище в Германия, тъй като са пристигнали от страни, които са определени като сигурни за пребиваване, няма да имат право да се възползват от новите мерки, с които се облекчават възможностите за мигрантите да започнат легално работа в страната. Това право няма да имат и тези бежанци, които не сътрудничат на германските власти, когато се налага да бъде изяснена самоличността им.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неразбрал

    19 0 Отговор
    дия дето търсят убежище да ги пущаме ли вече да минават свободно през границата или още ще ги ловим?
  • 2 Бонев

    15 1 Отговор
    Ако може да ги научите кой е педалът на спирачката и кой на газта, че много германци се размазаха по тротоарите.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    17 0 Отговор
    То убау, ама они не сакат да бачкат ❗
  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    20 0 Отговор
    Как ще карате ядрени физици и професори по медицина да метат улиците❗
  • 6 Ко речи?

    18 0 Отговор
    Ама те искат ли да работят? Или само да цоцат социалната система?
  • 7 Болярин

    7 0 Отговор
    Въпросните "МИГРАНТИ" ще започнат работа, ама ... някой друг път ! Освен, ако не им предложат по-меко кресло от това, на директора, или ... управител на харем !
    Но и още едно важно условие - някой трябва да им носи заплатите на ръка, защото мързела им е пословичен !!!
Новини по държави: