Отидете към основна версия

4 139 28

Над 2500 автомобила на полско-украинската граница

  • украйна-
  • полша-
  • словакия-
  • граница-
  • автомобили

Дължината на опашката от камиони пред ГКПП достига 50 километра

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Над 2500 коли са се натрупали на полско-украинската граница, съобщи представителят на Държавната гранична служба (ДГС) на Украйна Андрей Демченко. „Може да кажем в посока на напускане на Полша за Украйна, според информация от полски колеги от тази сутрин около 2500 коли чакат да преминат границата“, цитира Демченко украинската агенция UNN.

Представител на ведомството уточни, че тази информация е и за трите ГКПП-та.

По-рано в събота беше съобщено, че времето за изчакване на товарния транспорт при преминаване на границата между Полша и Украйна надвишава 48 часа. Дължината на опашката от камиони пред ГКПП според полските медии достига 50 км.

Полските превозвачи настояват за отмяна на привилегиите, предоставени от Европейския съюз на техните колеги от Украйна, за възстановяване на предишната процедура за задължително лицензиране на украински търговски товарен транспорт и за анулиране на разрешителни, издадени на украински транспортни компании след 24 февруари 2022 г.

Проблеми с работата на полските контролно-пропускателни пунктове вече доведоха до опити на шофьори да пътуват до Украйна през Словакия. От словашката страна на границата с Украйна се образува 16 км опашка от камиони пред ГКПП Вишне Немецке.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: