Отидете към основна версия

4 215 12

Самолет се сблъска с кола (ВИДЕО)

  • сащ-
  • самолет-
  • кола-
  • катастрофа

Има един ранен

Малък самолет се разби в ограда и удари кола на летище Aero Country, когато се опита да направи аварийно кацане в събота следобед. От пожарната съобщиха, че катастрофата е станала около 12:30 часа местно време в блок 250 на Aero Country Road в McKinney.

Според пожарната и Федералната авиационна администрация (FAA), пилот, управляващ едномоторен Lancair IV-P, не е успял да спре в края на пистата. В резултат на това самолетът е разбил оградата на летището и се е блъснал в преминаваща в същото време кола.

На мястото на инцидента веднага е дошла линейка, която е прегледала двамата пътници в самолета и единият в автомобила. Един от пострадалите е откаран в болница.

„Бях от другата страна на самолета, най-близо до пистата, и изведнъж чух, че самолет каца. Погледнах и видях куп дим, идващ от гумите. Видях, че се движи твърде бързо, за да спре до края на пистата", каза Джак Шнайдер, аерокосмически инженер и пилот.

„Той премина през оградата и след това излезе на пътя, след което пресече едното платно за движение и след това в другото платно се удари в преминаваща кола“, каза той.

Шнайдер се обадил на 911 и изтичал до местопроизшествието със свой приятел, пожарникар, за да помогне, докато пристигне първият екип.

FAA и Националният съвет по безопасност на транспорта (NTSB) разследват причината за катастрофата.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.

Свързани новини