Отидете към основна версия

1 070 6

39 палестински тийнейджъри бяха освободени от израелски затвори в третия ден от примирието ВИДЕО

  • затворници-
  • палестинци-
  • рамала-
  • израел

Автобусът с освободените пристигна в Рамала

Снимка: Фейсбук

Автобус, превозващ палестински тийнейджъри, освободени от израелски затвори, пристигна в центъра на град Рамала на Западния бряг в неделя вечерта местно време, предаде CNN.

По-рано затворническата служба на Израел потвърди, че е освободила 39 затворници и задържани от общо седем израелски затвора (шест в Израел и един в окупирания Западен бряг), като част от сделка между Израел и Хамас, според която екстремистите освободиха заложници вчера.

Групата, освободена в неделя, включваше момчета на възраст 18 и по-млади; двама са на 15 години, а един, най-младият освободен, е на 14.

Те бяха посрещнати в Рамала от стотици доброжелатели, някои развяваха палестински знамена, други носеха знамето на Хамас.

Шестнадесет от освободените излежаваха присъди, предимно за нападения срещу израелци, според информация, извлечена от Израелската затворническа служба и Обществото на палестинските затворници, неправителствена организация, защитаваща правата на затворниците.

Останалите 23-ма освободени са били държани под административно задържане, широко критикувана практика, при която задържаните не знаят за никакви обвинения срещу тях и техният случай не подлежи на никакъв съдебен процес.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.

Свързани новини