27 Ноември, 2023 05:49 1 069 6

39 палестински тийнейджъри бяха освободени от израелски затвори в третия ден от примирието ВИДЕО

  • затворници-
  • палестинци-
  • рамала-
  • израел

Автобусът с освободените пристигна в Рамала

39 палестински тийнейджъри бяха освободени от израелски затвори в третия ден от примирието ВИДЕО - 1
Снимка: Фейсбук

Автобус, превозващ палестински тийнейджъри, освободени от израелски затвори, пристигна в центъра на град Рамала на Западния бряг в неделя вечерта местно време, предаде CNN.

По-рано затворническата служба на Израел потвърди, че е освободила 39 затворници и задържани от общо седем израелски затвора (шест в Израел и един в окупирания Западен бряг), като част от сделка между Израел и Хамас, според която екстремистите освободиха заложници вчера.

Групата, освободена в неделя, включваше момчета на възраст 18 и по-млади; двама са на 15 години, а един, най-младият освободен, е на 14.

Те бяха посрещнати в Рамала от стотици доброжелатели, някои развяваха палестински знамена, други носеха знамето на Хамас.

Шестнадесет от освободените излежаваха присъди, предимно за нападения срещу израелци, според информация, извлечена от Израелската затворническа служба и Обществото на палестинските затворници, неправителствена организация, защитаваща правата на затворниците.

Останалите 23-ма освободени са били държани под административно задържане, широко критикувана практика, при която задържаните не знаят за никакви обвинения срещу тях и техният случай не подлежи на никакъв съдебен процес.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какво излиза? В Израелските затвори е

    9 0 Отговор
    имало непълнолетни Затворници Палестинчета??? Не може да е вярно!!

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Анджело

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Какво излиза? В Израелските затвори е":

    Това са израелски ТВУта. Където формират и деформират палестинците от малки да бъдат примерни евреи

    Коментиран от #4

  • 4 Последния Софиянец

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Анджело":

    А като са ги арестували са били деца на 10 -11 години.
  • 5 Ти да видиш

    2 0 Отговор
    какви методи на работа има в единствената демокрация в близкия изток - 14-15 годишни по затворите без съд, присъда! Пишете и за разрешените в държавата Израел мъчения на задържани или арестувани, както и разрешеното унищожаване на домове, постройки, имоти като форма на наказание...
  • 6 Чифат

    1 0 Отговор
    Ето ви я "най-демократичната" държава в близкия изток. Деца в затворите без съд и присъда, за постване и харесване на постове в социалните мрежи. Никой не може да се мери с хЪза.рите по кръвожадност и нечовечност.