Отидете към основна версия

1 187 10

Един от заложниците успял да се освободи, но бил върнат в плен от местни жители на Газа

  • газа-
  • заложници-
  • руски гражданин-
  • израел-
  • хамас-
  • освободи

Той е успял да се освободи преди временното примирие в Газа

Един от освободените израелски заложници е успял да избяга за кратко от похитителите си от „Хамас“ преди временното примирие в Ивицата Газа, след като сградата, в която го държали, се е срутила по време на бомбардировка, споделиха негови роднини, предаде Ройтерс.

25-годишният Рони Крибой беше изненадващо допълнение към списъка на заложниците, освободени в неделя, заедно с 13 жени и деца, които бяха предварително договорени в преговорите между Израел и "Хамас".

Позовавайки се на наличието на руско гражданство у Крибой, "Хамас" каза, че той е бил освободен, за да покаже признателност към Москва, единствената световна сила, която открито влезе в диалог с групировката по време на продължаващата вече седем седмици война.

Подобно на други освободения заложници, Крибой е бил държан далеч от медиите в това, което израелските власти описват като "опит да се съсредоточат върху подпомагането на физическото и емоционалното им възстановяване".

Семейството му каза, че Крибой е изчезнал, докато е работил като сценичен помощник на танцово парти на открито, където въоръжени бойци на "Хамас" избиха 364 празнуващи на 7 октомври от общо 1200 загинали. Седмица по-късно израелските власти установиха, че той е сред около 240-те души, взети в плен.

Лелята на Крибой, Йелена Магид, каза в интервю за израелското радио Кан, че е говорила с Крибой след завръщането му.

"Той разказа, че е бил заловен от терористи, които са го държали в сграда, която е била бомбардирана", каза тя, очевидно споменавайки израелския обстрел, добавяйки, че той е получил рани на главата там.

"Той успя да избяга и да се крие сам четири дни. Опита се да стигне до границата. В крайна сметка жителите на Газа го хванаха и го върнаха в ръцете на терористите."

Братовчедът на Крибой, Алекс Магид, даде подобен разказ в интервю за армейското радио на Израел в понеделник, като добави, че бомбардирането на сградата е убило няколко палестински въоръжени мъже.

Шестима заложници, които все още са в Газа, притежават и руско гражданство, според израелското правителство.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини